„Octombrie Roșu” - De ce Donald Trump va câștiga și de data aceasta

„Octombrie Roșu” - De ce Donald Trump va câștiga și de data aceasta Sursa: Agerpres

Votul anticipat, exprimat în luna octombrie, oferă suficiente date pentru a prognoza o nouă victorie a lui Trump, probabil la un scor și mai mare decât în 2016.

Trump va pierde votul în rândul negrilor, dar la un scor mult mai mic.

O altă întrebare este câți dintre alegătorii Democrați care au votat anticipat au votat – în realitate – pentru Biden. În 2016, Trump a câștigat cu sprijinul multor Democrați. De ce l-ar abandona acum?, se întreabă American Thinker.

Anemia lui Biden

Trump se bucură de un „sprijin zdrobitor în rândul Republicanilor”, arată un sondaj Pew Research.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sprijinul pentru Biden din partea colegilor Democrați decurge în mare parte din aversiunea față de Trump mai mult decât din simpatia pentru Joe.

Iar Biden nu poate strânge la mitinguri o mulțime mai mare decât grupul său de bodyguarzi din Secret Service. Ceea ce nu este cazul pentru Trump, care face zilnic câte două trei băi de mulțime.

Mitinguri și informații

Nu există o sursă mai bună de date decât un miting al lui Trump, deoarece toți cei care doresc să participe trebuie să-și prezinte coordonatele pentru a obține un bilet gratuit.

Echipa de campanie electorală folosește apoi aceste date pentru a transforma fiecare eveniment într-un multiplicator de forță.

Mai întâi, aceste adunări strâng milioane de participanți în direct – la fața locului, la televiziunea prin cablu și pe YouTube.

Apoi, alte milioane urmăresc evenimentul pe Facebook și Twitter.

După miting, o echipă de campanie vizează participanții cu reclame digitale, pe care destinatarii le pot retransmite către contactele lor într-un mod asemănător cu campaniile de pe rețelele de socializare.

Aceleași date sunt exploatate și pentru a obține informații utile pe care să le folosească pentru a determina „ținta” să iasă la vot.

Președinta Comitetului Național Republican, Ronna McDaniel, a notat că 45% dintre participanții la un miting din octombrie, în New Hampshire NU erau Republicani înregistrați și că 20% dintre ei nu votaseră în 2016.

Cine ar sta la coadă ore în șir pentru a asista la un miting al lui Trump în octombrie pentru ca apoi să nu dorească să îl voteze în noiembrie?, întreabă retoric analiștii American Thinker.

Handicapurile lui Joe

În istoria modernă, foarte puțini vicepreședinți sau perdanți în serie ai alegerilor primare au reușit să câștige Casa Albă.

Joe Biden are aceste două handicapuri împotriva sa. Și asta, înainte de a lua în considerare dezvăluirile compromițătoare despre afacerile sale cu China și Burisma și despre familia sa, impactul redus al sprijinului electoral adus de Barack Obama și violențele de stradă din Philadelphia, toate acestea ajutându-l pe Trump.

În final, mai sunt și sondajele. Majoritatea acestora sunt comandate de organizații de presă fățiș ostile lui Trump. De ce nu ar crede cineva că fac aceleași predicții anti-Trump – care s-au dovedit complet eronate – ca în 2016?

Totuși, între toate institutele de sondare, unul face figură aparte. Trafalgar Group a prezis cu acuratețe victoria lui Trump în Michigan și Pennsylvania. Acum, Trafalgar estimează că Trump va câștiga Florida, Michigan și Arizona.

Serie și în Senat

Liderul minorității Democrate din Senat, Chuck Schumer, ar putea fi mai dezamăgit decât Joe Biden în noaptea alegerilor. Trafalgar îl dă pe candidatul senatorial Republican afro-american John James cu un mic avans în Michigan.

Trump o poate tracta pe senatoarea Martha McSally spre victorie în Arizona, iar scaunul senatorial din Alabama va fi și el reocupat de un Republican.

De asemenea, afirmă analiza American Thinker, este greu de crezut că valul de entuziasm pro-Trump din Colorado nu va determina păstrarea în scaunul de senator a Republicanului Cory Gardner.

Aritmetica electorală e simplă, conchide analiza. Când adaugi voturile din statele Roșii (Republicane) la orice breșă realizată în Zidul Albastru, rezultă că Trump câștigă din nou. Posibil chiar cu un scor mai mare decât în 2016.