Evenimentul Zilei > Sport > Octavian Grigore părăsește postul de antrenor principal de la Petrolul Ploiești
Octavian Grigore părăsește postul de antrenor principal de la Petrolul Ploiești

Octavian Grigore părăsește postul de antrenor principal de la Petrolul Ploiești

Petrolul Ploiești va avea un nou antrenor la începutul returului, dat fiind că actualul antrenor, Octavian Grigore, a decis să intre în staful administrativ, după ce a fost antrenorul echipei de la reînființare până în prezent.

Octavian Grigore lasă echipa neînvinsă în Liga a-4 a și în Liga a 3-a, inclusiv în meciurile din Cupa României (meciul pierdut la penalty-uri cu CS Mioveni nu se pune, el figurând ca meci egal în palmares, conform regulamentului), lider cu două puncte avans în campionat și cu statutul de favorită la promovarea în Liga a II-a.

Surse din conducerea clubului spun că în acest moment se vehiculează trei nume de antrenori experimentați și că va fi ales cel care își asumă integral obiectivele formaţiei. Acestea sunt promovarea succesivă în Liga a II-a și apoi în Liga I. Plus dorința de a ajunge rapid în cupele europene prin culoarul Cupei României, singurul la îndemână până la revenirea în elita fotbalului românesc.

Noul antrenor va beneficia și de noi jucători valoroși, care vor fi transferați în această pauză competițională.
Petrolul Ploiești a reluat drumul spre vârful fotbalului românesc în vara lui 2016 și de atunci echipa este neînvinsă, caz unic în acest moment în fotbalul românesc.

Petrolul Ploiești are 4 titluri de campionă în palmares  și trei cupe ale României. Mai mult este și singura echipă românească care a învins celebra FC Liverpool în cupele europene. Se întâmpla în 1966 în Cupa Campionilor Europeni, actuala UEFA Champions League.

În acest moment, Petrolul Ploiești are ca obiectiv principal revenirea în Liga I în următorii doi ani și jumătate, are o stabilitate financiară de invidiat prin parteneriatul de lungă durată cu grupul Veolia România iar echipa este susținută de una dintre cele mai frumoase și pasionate galerii din ţară, atât acasă, cât și în deplasare.