Obiecte posedate și blestemate care și-au speriat, îmbolnăvit sau chiar ucis proprietarii

Obiecte posedate și blestemate care și-au speriat, îmbolnăvit sau chiar ucis proprietarii

Deși ni se recomandă, din cele mai vechi timpuri, să nu strâgem „comori pe pământ unde le mănâncă moliile și rugina”, ne legăm sufletește de diferite nimicuri adunate pe parcursul vieții. Unii se atașează, se pare, atât de tare încât și, după moarte, se consideră stăpânii acestora, urmărind vigilent de „dincolo” ce se întâmplă cu ele. Legenda spune că, de asemenea, multe farmece, vrăji sau blesteme și-au atins adesea ținta tot prin intermediul diferitelor obiecte. Vă prezentăm mai jos, cu ajutorul dailymail.co.uk, un mic inventar al celor mai stranii obiecte blestemate sau posedate.

Pe la mijlocul secolului al XIX-lea, Jacob Cooley din Carolina de Sud a ucis un sclav pe nume Hosea, nemulțumit de felul în care acesta executase un cufăr. Ceilalți sclavi, revoltați de moartea cumplită a confratelui, i-au cerut unui vrjitor să arunce un blestem asupra cufărului, care, potrivit legendelor locale, ar fi provocat moartea a 17 persoane apropiate criminalului, inclusiv unul dintre copiii acestuia. Bestemul ar fi fost ridicat mai târziu de către o vrăjitoare iar cufărul cu pricina se află în prezent la Muzeul de Istorie din Kentucky

Când nepotul a zărit fantoma bunicului în casa lor din Indiana, grijulia bunicuță Mary Anderson a decis să liniștească temerile băiatului și să vândă la licitație bastonul de care se slujise soțul său răposat până în ultimele clipe de viață.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fantoma i-ar fi cerut noului proprietar să-i comunice nepotului, printr-o scrisoare, că bastonul o duce bine. În prezent, bastonul, a cărui valoare a ajuns între timp la 65.000 de dolari, și povestea sa sunt găzduite de Golden Palace Casino din Antigua.

Portretul copilului înlăcrimat al lui Bruno Amadio a ținut prima pagină a ziarelor în 1985 după ce un pompier din Yorkshire, Marea Britanie, afirma că ar fi remarcat că tabloul a scăpat neatins, de fiecare dată, din mai multe incendii mistuitoare. Concluzia vulgului nu putea fi decât una singură: portretul e blestemat/posedat. Cuprinse de o frenezie inexplicabilă, tabloidele britanice au organizat arderi publice cu versiuni originale sau copii ale lucrării expediate de posesori din toate colțurile țării (Bruno Amadio a realizat nenumărate variante de băieți și fetițe înlăcrimate în anii `50).

Un pat supraetajat din Wisconsin s-a dovedit a fi, în 1987, un obiect de mobilier malefic, aducându-i pe soții Alan și Debby Tallman în pragul nebuniei după ce i-a terorizat vreme de nouă luni. Aparatele de radio se opreau din senin, copiii se îmbolnăveau și vedeau în toiul nopții fețe vrăjitorești. Familia a chemat la fața locului un preot și, pentru o vreme, lucrurile au reintrat în normal, până în 1988, de Crăciun, când domnul Tallman a auzit o voce chemându-l în garajul casei unde un foc diavolesc a izbucnit și s-a stins aproape instantaneu.

„Scaunul morții” este poate cel mai faimos dintre sutele de obiecte neprețuite adăpostite de Conacul Baleroy din Philadelphia (cunoscut drept cea mai bântuită locuință de pe teritoriul Statelor Unite) . Se spune că ar avea peste 200 de ani și că i-ar fi aparținut lui Napoleon, dar fantoma care dă târcoale acestei minunate piese de mobilier pare a fi mai curând o tânără femeie pe nume Amelia care pur și simplu nu lasă pe nimeni să ia loc pe scaunul ei favorit. Numele de „scaun al morții” și l-a căpătat după ce patru persoane au murit la scurt timp după ce au stat pe el.

O poveste care-ți dă fiori se leagă de numele unei oglinzi bântuite din Louisiana. În 1817, sclava Chloe este surprinsă ascultând pe furiș conversațiile stăpânilor. Indiscreția sa este aspru pedepsită: ambele urechi îi sunt tăiate. Disperată că a pierdut încrederea stăpânilor, Chloe își acoperă rănile cu un turban verde și decide să o recâștige. Intenționează să recurgă la un șiretlic: le va administra stăpânilor o doză neletală dintr-o otravă. După ce le va „salva” viețile, va intra din nou în grațiile lor. Greșește însă dozele iar soția și copiii stăpânului mor în chinuri groaznice. Sclava se confesează prietenelor sale care, de frica de a nu fi și ele trase la răspundere, o omoară. Potrivit tradiției, atunci când un membru al familiei moare, trebuie acoperite toate oglinzile din casă astfel încât sufletul să poată ajunge în „dincolo”. O singură oglindă de pe Plantația Myrtles din St Francisville  a fost uitată descoperită. Mulți vizitatori au remarcat, se pare, prin zonă o fantomă închisă la culoare, cu un turban pe cap iar într-un din oglinzile din casă s-ar afla „captive” sufletele stăpânei și ale copiilor.