Obiceiurile mai puțin cunoscute ale marilor personalități literare

Obiceiurile mai puțin cunoscute ale marilor personalități literare

În spatele operelor geniale pe care le-ai citit se află autori iluștri, însă care erau oameni simpli, cu tabieturi și care aveau diverse ritualuri, unele dintre acestea fiind chiar bizare, dar fără de care aceștia nu ar fi putut să creeze. Obiceiurile lor, despre care nu au vorbit prea mult, ar fi rămas ascunse, însă cunoscuții acestora au împărtășit modalitățile bizare prin care marii autori își stimulau imaginația și spiritul creator pentru a da naștere operelor lumii.

Dacă ești pasionat de lectură și dorești să afli detaliile mai puțin cunoscute ale vieții autorilor tăi preferați, poți cumpăra cărți biografice, și astfel să găsești inspirația în idei ce te pot ajuta să te reinventezi.

Unii dintre autori au ales să își scrie și să își publice singuri volumele de autobiografii, iar acest lucru îți va permite să cunoști mai îndeaproape personalitatea acestora. Spre deosebire de stilul lor clasic de a scrie romane, intr-un volum autobiografic autorul se creionează diferit pe sine, iar aventurile descrise includ detalii mai puțin cunoscute publicului larg.

Printre marile personalități literare despre care s-au scris și s-au povestit multe lucruri, printre care și unele dintre obiceiurile lor bizare cu ajutorul cărora aceștia scriau și își dezvoltau puterea de creație, sunt de menționat:

Ne puteți urmări și pe Google News
  1. Honore de Balzac și programul său riguros

Cunoscutul romancier și autorul impresionantei opere „Comedia umană”,     Honore de Balzac este considerat a fi unul dintre cei mai mari scriitori francezi în domeniul romanului realist. El și-a creat un program riguros de scris pe care l-a urmat cu o la fel de multă rigurozitate de-a lungul întregii sale vieți. Marele autor se trezea în fiecare zi la miezul nopții și scria preț de câteva ore, după care se odihnea până la ora 9:30. Se apuca din nou de scris până la orele după-amiezii. Dedica în fiecare zi doar 2 ore activităților cotidiene din acele vremuri, și, pentru a face față unui astfel de program, se spune că acesta obișnuia să bea 50 de cafele zilnic.

  1. Victor Hugo și renunțarea la ispite

Pentru a nu își pierde concentrarea atunci când scria, marele autor Victor Hugo apela la o metodă destul de excentrică în timpul în care acesta lucra la cele mai mari opere ale sale. Mai exact, Victor Hugo își scotea toate hainele și le închidea într-un dulap a cărui cheie o înmâna cuiva, pentru a evita astfel să-și piardă concentrarea și pentru a nu se lăsa ispitit de lumea exterioară, după cum el însuși a declarat. Această metodă de a scrie a lui Hugo îi permitea să nu iasă din casă pe toată perioada în care dorea să se dedice exclusiv scrisului.

  1. Lev Tolstoi și renunțarea la bogăție

Alături de Fiodor Dostoievski, autorul rus Lev Tolstoi este considerat a fi unul dintre cei mai de seamă autori ai literaturii universale, iar scrierile sale au avut o influență hotărâtoare asupra dezvoltării romanului la nivel mondial. În ciuda faptului că provenea din una dintre cele mai bogate și respectate familii de nobili din Rusia și a primit o educație aleasă, el alege să renunțe la statutul său de om bogat, devine vegetarian și începe să poarte haine și încălțăminte țărănești pe care el însuși le confecționa în perioada pe care el a numit-o „regenerare morală”. Lev Tolstoi refuză să primească Premiul Nobel pentru Literatură în anul 1901 motivând că „banul este ochiul dracului”. Până la sfârșitul vieții sale, autorul Lev Tolstoi a ales să trăiască în simplitate. Atunci când acesta scria, se închidea într-o cameră și nimeni nu avea voie să îl deranjeze, iar pentru a se asigura de acest lucru, restul camerelor de la încăperile apropiate erau închise și ele.

Marii autori ale căror opere le-ai studiat la școală sau le-ai citit din pasiune nu au avut nicidecum o viață plictisitoare. Apucăturile lor bizare, propriile lor slabiciuni sau vicii au făcut posibil ca ei să scrie și lase în urmă opere literare de o inestimabilă valoare. Descoperă și tu simplitatea umană a marilor creatori din lumea literară cu ajutorul cărților biografice din care vei afla aspecte neștiute din viețile lor, însă care îți vor aduce și acea inspirație ce te va ajuta să îți descoperi propria ta poveste.