Obiceiuri uitate. Ce este bine să faci și ce să nu faci în ultima săptămână din an

Obiceiuri uitate. Ce este bine să faci și ce să nu faci în ultima săptămână din an Sursa foto: Razvan Valcaneantu \EEC

Trecerea dintre ani este întotdeauna un moment special pentru oameni, iar mulți își pun dorințe pentru cum își doresc să fie noul an și ce obiective visează să-și îndeplinească. Sărbătorirea trecerii în noul an este, de asemenea, și un prilej pentru a te înconjura de prieteni și de familie. Pentru ca totul să meargă ca pe roate, iată ce e bine să faci și ce nu de Revelion, dar și în ultima săptămână din an.

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a sfătui în emisiunea Adevăruri Ascunse ce nu este indicat să facem în ultima săptămână a lunii Decembrie.

Nu este recomandat să ne pieptănăm cu un pieptene nou. Toate accesoriile să le lăsăm pentru 1 ianuarie. Să nu ne punem o curea nouă. Să nu coasem nasturi. Să nu cumpărăm mărunțișuri.

Dacă în una dintre primele șapte zile de după Revelion ne împăcăm cu un dușman, câștigăm un an în viața noastră, și el și noi. Pe data de 6 ianuarie, de Bobotează, să le dăm de mâncare păsărilor, pentru că vom avea pâine tot anul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă va fi zăpadă în noaptea de Revelion, să ieșim afară să prindem fulgi în palme și să ne dăm cu ei pe față. În același timp trebuie să spunem: «În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh». Această zăpadă se dă de trei ori și ne va spăla de toată energia negativă și ne va aduce foarte multă energie pozitivă în viața noastră.

Încercați să nu vă puneți lucruri noi, îmbrăcăminte, în seara de Revelion”, a sfătuit bioenergoterapeuta.

Pildă pentru blesteme și sfaturile Lidiei Fecioru

Lidia Fecioru a spus și o pildă despre blesteme și sfaturi folositoare cu privire la acestea.

„Era un pescar căruia barca i se stricase, nu mai putea prinde foarte mult pește, familia lui era flămândă, dar într-o zi trece un bătrân pe acolo și îl întreabă dacă poate dormi la el. Acesta l-a primit. A doua zi, bătrânul întreabă cât trebuie să-i plătească pentru că l-a primit, dar el nu avut nimic, doar un sfat.

Ce să facă fiindcă simte că nu mai poate face bani și va muri de foame. Acesta îi spune să-și scufunde barca. În acea noapte, a fost o furtună foarte mare, iar barca pescarului s-a scufundat. Pescarul împreună cu familia s-au dus pe râu în jos și au găsit un sat de pescari cu foarte multe bărci, vapoare, dar el nu mai avea barca lui ca să prindă pește.

Stând supărat, a văzut o barcă și spune că trebuie reparată și într-un timp foarte scurt a devenit un maestru de reparat bărci. Deci, niciodată un sfat să nu-l privim ca pe un blestem”, a povestit Lidia Fecioru, în rubrica Pilda zilei.