Ce este bine să faci și ce nu, în noaptea dintre ani. Îți va merge bine tot anul

Ce este bine să faci și ce nu, în noaptea dintre ani. Îți va merge bine tot anulSursa: Arhiva EVZ

Trecerea dintre ani reprezintă un moment în care mulți își pun dorințe pentru cum vor să fie noul an. De asemenea, este un moment în care prietenii și familia petrec împreună, fiind presărat cu voie bună. Pentru ca totul să meargă ca pe roate, iată ce e bine să faci și ce nu de Revelion.

Anul vechi este dat uitării, iar majoritatea persoanelor își concentrează atenția pe ce va urma și își pun dorințe pentru viitor, dorindu-și ca totul să meargă bine, să fie sănătoși și bucuroși. În mai multe zone din țară se respectă în fiecare an o serie de tradiții și obiceiuri.

Superstiții pentru noaptea de Revelion

Se spune că în noapte dintre anii, fetele nemăritate pun într-un vas cu apă busuioc, o ramură de măr și o monedă, iar apoi vor visa cu cine se vor căsători. De asemenea, e bine ca în trecerea dintre ani să aveți asupra voastră bani, ca să vă meargă bine tot anul, persoana iubită pentru noroc și paharul de șampanie pentru un an nou vesel și plin de bucurii.

Se spune că e nevoie de petrecere în noaptea de Revelion, pentru a fi alungate spiritele rele. E bine să purtați ceva roșu pe voi și să vă puneți o dorință. În noaptea de Revelion nu trebuie să se consume pui, ci doar carne de porc sau linte, dar și pește, iar alături de acestea pe masă să se afle o ramură de vâsc.

În prima zi a anului, pe 1 ianuarie, oricine vă bate la ușă trebuie să fie primit în casă, iar indicat ar fi bine să fie un bărbat brunet, ce aduce noroc. Tot în prima zi din an trebuie să aveți casa curată, iar geamurile și ușa să fie deschise.

Lucrurile interzise de Anul Nou

Pentru ca Noul An să fie unul prosper, evitați să faceți anumite lucruri ce aduc ghinion, cum ar fi spălarea rufelor sau tricotatul. Nu e bine nici să se coase și nici să intrați în noul an cu datorii.

De asemenea, în prima zi din an nu se aruncă nimic, nici măcar gunoiul. Nu aveți voie să plângeți, să strănutați sau să spargeți obiecte. În prima zi, de Sfântul Vasile, nu e bine să dormiți până târziu, pentru că astfel norocul este alungat din casă și din viață, potrivit alba24.ro.