Evenimentul Zilei > Actualitate > Oana Zăvoranu, vedetă într-un nou scandal! Deja s-a ajuns la tribunal
Oana Zăvoranu, vedetă într-un nou scandal! Deja s-a ajuns la tribunal

Oana Zăvoranu, vedetă într-un nou scandal! Deja s-a ajuns la tribunal

După o perioadă în care s-a ferit de atenția negativă, Oana Zăvoranu revine în primplan cu un nou proces la tribunal.

Oana Zăvoranu o ia de la capăt cu un proces, în încercarea disperată de a demonstra că a fost victima unor escrocherii.

Vedeta este citată la tribunal, într-un dosar în care încearcă să demonstreze că împrumutul de 174.000 de euro luat de la Ion Constantin, pentru care a garantat cu un imobil situat pe Bd. Iancu de Hunedoara din București, a fost fictiv și că totul a fost pus la cale de gruparea vrăjitoarelor. Oana Zăvoranu a cerut judecătorilor să anuleze contractul de împrumut, iar Tribunalul Ilfov, în primă fază, i-a dat dreptate, constatând „nulitatea absolută a contractului de împrumut cu garanţie imobiliară”.

Ulterior, Ion Constantin a făcut apel și a pierdut, însă Curtea Supremă a decis să trimită cauza spre rejudecare la Tribunalul Ilfov, așa că procesul o ia de la capăt. Ion Constantin a fost judecat în celebrul proces al vrăjitoarelor, dar instanța l-a achitat.

Potrivit procurorilor, inculpaţii din dosarul respectiv, aflaţi în complicitate, îşi atrăgeau victimele printr-un plan minuţios elaborat, utilizând două metode de racolare. Astfel, Rada Mincă şi Roxana Lider îşi făceau publicitate în mass-media, unde se prezentau ca „vrăjitoare” sau „clarvăzătoare”, arătându-şi disponibilitatea unor aşa-zise consultaţii în urma cărora erau contactate de către victime.

De asemenea, prin monitorizarea mass-media, Mincă şi Lider identificau persoane publice, cu mare potenţial financiar, care se găseau în diferite situaţii defavorabile (în general în conflict cu alte persoane publice) „şi le creau acestora falsa reprezentare că problemele au fost generate de practicile oculte iniţiate de ele”, au arătat procurorii în rechizitoriul trimis instanţei. Prin aceste metode, vrăjitoarele Vanessa şi Melissa luau legătura cu victimele, cărora le solicitau la început, pentru iniţierea ritualului, diverse bunuri sau obiecte precum articole personale de îmbrăcăminte, păpuşi, piroane, cuţite, iconiţe, miere de albine.

Ulterior, pentru desfăşurarea ritualului care se prelungea în timp sub diferite pretexte, acestea cereau bijuterii sau autoturisme şi sume de bani din ce în ce mai mari. Potrivit procurorilor, Oana Zăvoranu a fost determinată de către inculpaţi să încheie mai multe contracte de vânzare a unor bunuri mobile şi imobile sau contracte de împrumut cu garanţie imobiliară, la un preţ subevaluat în raport cu valoarea de piaţă a acestora, în realitate fiind vorba „cămătărie disimulată”., scrie Spynews.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: