„Liceenii a fost o provocare. A fost o întâmplare fericită!”, spune Oana Sîrbu. Pentru frumoasa actriță, cei aproape 30 de ani de la debut parcă nici n-au trecut. „Am fost contactată de echipa filmului, când mă aflam în etapa a treia a concursului „Steaua fara nume”! Dintotdeauna mi-am dorit să cânt… filmul a fost o poveste frumoasă… am fost aleși eu și Ștefan să interpretăm rolurile principale dintre sute de copii care au dat probe atunci, la Buftea!”, spune, zâmbind, cântăreața.

Astăzi, protagoniştii filmului care înainte de Revoluţie a isterizat întreaga ţară se întâlnesc la Iași cu studenții la jurnalism, la Serile Filmului Românesc-TIMPUL, ediția a V-a. „A trecut repede și parcă nicicând! Mă simt și acum în suflet foarte tânără! Mi-aduc aminte cu plăcere de lumea care aproape ne rupea hainele de pe noi să ne vadă, să ne atingă. Nu înțelegeam atunci succesul pentru că eram foarte tânără. Înțeleg acum ce-ansemnat „Liceenii” pentru că prin redifuzările de care are parte, își câștigă continuu admiratori tineri. Sunt mândră de Liceenii!”, adaugă Oana.

La aproape 30 de ani de la experiența „Liceenii”, actrița a fost invitată să joace în „Selfie”, producția Media Pro Pictures despre adolescenți. Oana a refuzat, deoarece nu s-a regăsit în imaginea noii generații. „Am fost solicitată să joc într-un film actual și aș fi vrut să joc cu mare drag, dar nu m-au convins scenariul și nici contractul. Rămân, însă, deschisă, altor propuneri!”

Pe 4 iunie, Oana va urca pe scena Sălii Palatului în spectacolul „Șlagărele României”.