Oamenii de ştiinţă cred acum că Găurile Negre ar putea fi portaluri către alte galaxii şi, că n-ar fi atât de periculoase aşa cum s-a crezut până acum. Teoriile avansate de experţi spuneau că ar zdrobi orice obiect care ar îndrăzni să intre într-o gaură neagră. Dar, după un nou experiment s-ar părea că nu este aşa.
Oamenii de știință spun că noile modele de simulare sugerează că o gaură neagră rotativă ar putea oferi de fapt, o trecere în condiții de siguranță într-o altă parte a galaxiei.
Echipa de fizicieni de la UMass Dartmouth si Gwinnett Colegiul Georgia, în urma experimentului, spune că "singularitatea în centrul unei găuri negre cu rotație mare ar putea facilita trecerea de fapt „lină“ prin spațiu-timp".
Fizicianul Gaurav Khanna, colegul lui Lior Burko si studentul Caroline Mallary s-au inspirat de filmul Interstellar pentru a testa dacă personajul central pe nume Cooper, interpretat de Matthew McConaughey, ar putea supraviețui, teoretic, după o coborâre în gaura neagră fictivă.
Mallary a făcut o simulare pe calculator: "Efectele singularității în contextul unei găuri negre rotative ar avea ca rezultat o creștere rapidă a ciclului de extindere și zdrobire a navei spațiale. Dar, pentru găurile negre foarte mari, cum ar fi Gargantua, puterea acestui efect ar fi foarte mic. Deci, navele spațiale și toți oamenii de la bord nu ar avea probleme".
Oamenii încearcă încă să scaneze cea mai apropiată planetă de sistemul nostru solar și cea mai apropiată gaură neagră, Sagetatorul A * - care este la 26.000 de ani-lumină distanță de Calea Lactee. Totodată se străduiesc să afle mai multe despre modul în care gravitatea cuantică funcționează în gaurile negre - prin telescoape noi îmbunătățite și metode noi de cercetare - care ne-ar putea spune dacă este fizic posibil să călătorești în hiperspațiu folosind găuri negre. Și chiar dacă nu o putem face, poate alții din univers pot face asta.