Evenimentul Zilei > Actualitate > Oamenii de ştiinţă au descoperit adevărata identitate a Diavolului
Oamenii de ştiinţă  au descoperit adevărata identitate a Diavolului

Oamenii de ştiinţă au descoperit adevărata identitate a Diavolului

Oamenii de ştiinţă care şi-au dedicat toată viaţa studiului despre Apocalipsă cred ca au descoperit adevărata identitate a Antihristului, potrivit unui documentar care va fi difuzat de Netflix pe 10 aprilie.

Apocalipsa este finalul înainte de întoarcerea lui Iisus Hristos

Totul este scris în Cartea Apocalipsei – cartea finală a Noului Testament – unde detaliază distrugerea lumii înainte de a doua venire. În învățătura creștină, Antihristul, cunoscut și ca diavolul, este descris ca fiind cineva care va împlini profeția biblică de a se opune lui Iisus în acea zi a sfârşitului, titrează express. 

În capitolul 13 – presupusul număr fiarei – 666 – este descris ca o creatură antagonică. Unii cercetători au spus că are legătură cu 6 Iulie 2006 – 06-06-06. Şi totuși, în Apocalipsa capitolul 13, numărul 666 identifică o persoană, nu o dată.  Apocalipsa 13:18 spune:  „Aici e înțelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Și numărul ei este: șase sute șaizeci și șase”. Deci, numărul 666 îl identifică cumva pe Antihrist. 

Timp de secole, cei care au interpretat Biblia au încercat să identifice diferiți indivizi cu misteriosul "666"

Nimic nu este concret până în prezent. De aceea, Apocalipsa 13:18 ne spune că numărul cere înțelepciune. Când Antihristul va fi descoperit şi  va fi clar cine este el și în ce fel îl identifică numărul 666.  Ideea cea mai plauzibilă este totuşi că 666 este unul dintre simbolurile cele mai recunoscute ale Diavolului și este folosit pentru a invoca pe Satana. Mai există şi ideea că acest 666 ar fi un cod. 

Kim Haines-Eitzen, profesor de religie antică cu specialitatea în creștinism, a dezvăluit în seria Netflix prezentată de celebrul actor Morgan Freeman, "Povestea lui Dumnezeu" despre tot ceea ce ea a descoperit.

Haines-Eitzen va apărea în episodul "Apocalipsa" pe 10 aprilie. Pentru asta, Freeman a fost la Biblioteca Casanatense din Roma, o bibliotecă extrem de veche cu documente extrem de preţioase, şi poartă o discuție cu profesorul Kim Haines-Eitzen. Ea îi prezintă câteva scrieri și vorbește despre  Apocalipsă şi spune că folosind numerologia, scrierile par a arăta că Antihristul a fost împăratul Nero, un conducător "nebun" de la Roma care a persecutat creștinii, ucigându-i sau folosindu-i ca torțe umane.  

Au existat chiar speculații că numărul din Biblie era de fapt 616, nu 666

"Unul dintre lucrurile interesante despre aceste fragmente este că avem două numere diferite", spune profesorul de religie. Avem "Chi = 600, Xi = 60 şi rezultă  – chi, iota, sigma – literele utilizate pentru numărul 616, așa că ați putea crede că acest număr distruge posibilitatea ca acesta să fie Nero?". "Ceea ce este uimitor în acest sens este că poate ajuta la confirmarea identității lui Nero, deoarece în majoritatea cercetătorilor se spune că numărul este o reprezentare numerologoică a împăratului roman Nero. În acest contest ideea de diavolul din Biblie cade, nu există potrivit teoriei lansate de mai mulţi oameni de ştiinţă.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.