Evenimentul Zilei > International > Oamenii lui Macron cad unul după altul. Fostul director de securitate al partidului LREM a fost arestat în urma unei anchete de corupție
Oamenii lui Macron cad unul după altul. Fostul director de securitate al partidului LREM a fost arestat în urma unei anchete de corupție

Oamenii lui Macron cad unul după altul. Fostul director de securitate al partidului LREM a fost arestat în urma unei anchete de corupție

Un fost polițist, ce a avut legături cu președintele francez, Emmanuel Macron, a fost arestat marți, în urma unei anchete de corupție. Autoritățile presupun că acesta are legături oneroase de afaceri cu un oligarh rus, au declarat pentru AFP mai multe surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Vincent Crase și-a pierdut locul de muncă anul trecut, după ce, alături de un prieten, Alexandre Benalla – fost agent de securitate al lui Macron – a fost filmat bătând protestatari, în timpul unei manifestații de 1 Mai.
Crase, fostul director de securitate al partidului LREM, înființat de Macron, este suspectat că ar fi fost implicat în alte activități de securitate, în timp ce era angajat ca funcționar guvernamental.
Site-ul de știri Mediapart susține că anchetatorii au descoperit legături între firma de securitate a lui Crase, Mars, și oligarhul rus Iskander Makhmudov, cunoscut ca apropiat al liderului rus Vladimir Putin.
Mediapart a declarat că oficialii cercetează mai multe plăți făcute de către Makhmudov pentru securitatea bunurilor sale din Franța și Monaco.
O altă sursă a declarat marți pentru AFP că Vincent Crase a fost interogat de anchetatori specializați în delicte economice, cu privire la activitățile lui Makhmudov.
Crase a negat acuzațiile și a declarat că nu l-a întâlnit niciodată pe Makhmudov.
Avocatul său, Christian Saint-Palais, a refuzat să comenteze cazul, marți.
Informațiile potrivit cărora cancelaria lui Macron ar fi știut faptul că Benalla și Crase au bătut manifestanți, dar au încercat să mușamalizeze cazul, au dus la deplângerea situației de către adversarii săi politici.
Între timp, Benalla a fost acuzat că a folosit ilegal pașapoarte diplomatice care i-au fost emise când lucra la Palatul Elysée.