Editura Evenimentul si Capital

OAMENII DE ȘTIINȚĂ SE RIDICĂ împotriva corectitudinii politice. David Reich: „Nu mai e posibil să ignorăm diferențele genetice dintre tase”

Autor: | | 0 Comentarii | 3319 Vizualizari

Există o asemănare extrem de puternică între democrația liberală de astăzi și defunctul regim comunist- ideologia invazivă. Niciun aspect al vieții umane nu scapă de influernța acestor dogme.

Congruența cu ideologia a fost numită corectitudine, iar această corectitudine a înlocuit adevărul, frumusețea, eleganța și stilul”. Aceste cuvinte, prin care filosoful Ryszard Legutko, surprindea mecanismul minciunii din Polonia anilor '80, sunt foarte actuale și astăzi. Multiculturalismul, corectitudinea politică și diversitatea nu au invadat numai ecranele televizoarelor și legile, școlile și familiile, ci până și știința. Nu o spun eu, ci un reputat genetician american, David Reich, pe care nimeni nu îl poate bănui de rasism.

Este adevărat că termenul rasă este o construcție socială! Este de asemenea adevărat, așa cum a scris Dr. Lewontin, că populațiile umane sunt remarcabil de similare una cu cealaltă din punct de vedere genetic. Dar, de-a lungul anilor, acest consens s-a transformat, ajungând fără îndoială să semene cu o dogmă. Această dogmă susține că, în medie, diferențele genetice între persoanelor grupate în funcție de rasă sunt atât de neînsemnate în raport cu trăsăturile biologice semnificative, încât aceste pot fi ignorate.

Dar dogma merge chiar mai departe și susține că ar trebui să fim prevăzători și neliniștiți în ceea ce privește orice cercetare despre diferențele dintre populații. Îngrijorarea este că aceste cercetări, indiferent de cât de bine intenționate sunt, se află pe o pantă alunecoasă care le poate transforma într-un argument pseudoștiințific despre existența unor diferențe biologice. Iar aceste diferențe ar putea fi folosite pentru a justifica lucruri precum comerțul cu sclavi, politicile de eugenie (ameliorarea genetică a umanității prin măsuri ca sterlizarea și interzicerea procreării pentru anumite categorii etc n.r.) sau
uciderea de către naziști a șase milioane de evrei.

David Reich nu este nici nazist, nici susținător al supremației albilor. Nici nu ar avea cum. S-a născut într-o familie evreiască pe 14 iulie 1974. Mama sa este sora lui Avi Weiss, unul dintre cei mai importanți rabini din America, iar tatăl său a fost primul director al
Memorialului Holocaustului. După studii strălucite la Oxford și Harvard, Reich a devenit profesor de genetică la Harvard. Chiar și în condițiile despre care v-am vorbit, David Reich nu a scăpat de presiunea corectitudinii politice. E foarte atent să nu supere pe nimeni, dar și hotărât să-și facă meseria corect. Am o profundă simpatie pentru cei care sunt îngrijorați că descoperirile geneticii ar putea fi răstălmăcite ca să justifice rasismul. Dar, în calitate de genetician, știu că nu mai e posibil să ignorăm diferențele genetice, ca medie, dintre rase.

David Reich știe că diferențele genetice dintre rase explică de ce unele populații sunt mai sensibile decât altele la anumite boli. Oare se teme că dogma corectitudinii politice îi va demobiliza pe colegii săi, iar asta va întârzia eradicarea unor maladii? Greu de spus. Reich exprimă limpede o altă preocupare: „Sunt îngrijorat că oamenii de bine care neagă posibilitatea unor diferențe substanțiale între populațiile lumii se plasează pe o poziție imposibil de apărat, o poziție care nu va rezista atacului descoperirilor științifice. Sunt îngrijorat, de asemenea, că orice descoperiri am face - și cu adevărat nu avem nicio
idee ce va fi - acestea vor fi folosite ca dovezi științifice că prejudecățile rasiale au fost adevărate tot timpul și acei oameni de bine nu vor reuși să înțeleagă suficient de bine știința ca să poată respinge aceste idei.

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 16:07 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 14:38 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 14:37 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 14:34 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 14:09 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 12:16 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece 09:07 DECLARAȚII la ieșirea de la ȘEDINȚA CEx. FIREA: „S-a CERUT EXCLUDEREA mea” 09:05 VOT în CEx. Majoritate covârşitoare pentru DRAGNEA. Ce se întâmplă cu RĂZVRĂTIȚII din PARTID? BREAKING NEWS 09:05 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică 22:20 DRAGNEA: „Nu mă mai INTERESEAZĂ amnistia și grațierea” 16:57 Asta-i mai lipsea lui Dragnea. UN NOU ATAC ÎN TOIUL CEx al PSD de la un nume cu greutate în politică

Articole salvate