Oamenii de știință dau o lovitură grea Dictaturii COVID: „Izolarea NU reduce răspândirea virusului”

Oamenii de știință dau o lovitură grea Dictaturii COVID: „Izolarea NU reduce răspândirea virusului”

Trei profesori americani afirmă că „izolările obligatorii” dictate de guverne pentru a combate COVID au „eficiență mică în împiedicarea răspândirii virusului”.

„Dacă izolările ar fi modificat cu adevărat cursul acestei pandemii, atunci numărul de cazuri de coronavirus ar fi trebuit să scadă cu claritate peste tot unde izolările au fost aplicate. Efectul ar fi trebuit să fie evident, deși cu un mic decalaj”, scriu profesorii Jay W. Richards, William M. Briggs și Douglas Axe într-un articol publicat pe 4 octombrie în National Review.

„Este nevoie de timp pentru ca infecțiile cu noul coronavirus să fie numărate oficial, așa că ne-am fi așteptat ca cifrele să se prăbușească de îndată ce timpul de așteptare a expirat… Uitându-ne la realitate, răspunsul e clar: izolările obligatorii au puțin efect în împiedicarea răspândirii virusului.”

În articolul din Nationa Review, profesorii se întreabă: „Au vreun efect izolările?”

Ei oferă dovezi cu ajutorul graficelor pentru 13 state americane, care au impus sau nu izolarea.

„Graficele… prezintă curbele cazurilor zilnice pentru Statele Unite, în ansamblul lor, și pentru cele 13 state americane. La fel ca în aproape toate țările, asistăm constant la o creștere puternică, pe măsură ce virusul se răspândește, urmată de o tranziție spre o curbă mai plată. La un moment dat, curbele coboară întotdeauna, deși acest lucru nu a fost evident pentru toate statele, până în această vară”, scriu profesorii.

„Izolările nu pot fi cauza acestor schimbări. În primul rând, schimbările au avut loc chiar în locuri fără ordine de izolare (vezi Iowa, Arkansas). Și acolo unde au fost instituite izolări, schimbările au avut tendința de a se petrece cu mult înainte ca izolările să poate avea efecte serioase.”

Cei trei oameni de știință au explicat că singurele excepții ar putea fi California și Connecticut, care au fost primele state ce au impus izolarea.

„Chiar și în aceste locuri (California și Connecticut), totuși, scăderile au început probabil înainte ca izolările să altereze curbele.”

Profesorii au subliniat și că nu există o „scădere evidentă a cifrelor”, acolo unde izolările ar fi trebuit să afecteze curba cazurilor.

Ei afirmă de asemenea că, dacă i se arată cuiva curbele cazurilor, fără alte indicații, acesta nu va putea spune când izolările și-au făcut efectul. Pentru că acesta nu există.