Oamenii de ştiinţă au DESCOPERIT un nou mod de a OPRI RĂSPÂNDIREA CANCERULUI LA SÂN!

Oamenii de ştiinţă au DESCOPERIT un nou mod de a OPRI RĂSPÂNDIREA CANCERULUI LA SÂN!

Când celulele canceroase se răspândesc în organism, acestea se agaţă de pereţii interiori ai vaselor de sânge. Odată ajunse aici, celulele controlează un receptor numit EPHA2, care odată activat face ca acestea să rămână blocate în vasele de sânge. Oamenii de ştiinţă se gândesc la scoaterea pe piaţă a unui medicament care ar putea opri aceste celule în locul în care se depun, împiedicându-le să se mai răspândească în corp.

Oamenii de ştiintă au descoperit o proteină care ar putea opri răspândirea cancerului la sân, oferind speranţa unei vieţi normale pentru milioane de femei în întreaga lume. Când celulele canceroase se râspândesc în organism, întâi de toate vor pătrunde în pereţii vaselor de sânge, depunându-se pe acestea. De curând, în urma unui studiu s-a descoperit că aceste celule, în drumul lor de la vasele de sânge către organele interioare pe care se pregătesc să le atace, iau contact cu un receptor numit EPHA2. Acesta, odată "activat", nu mai paoate fi controlat de celulele canceroase şi le va împiedica răspândirea în organism, ţinându-le blocate în vasele de sânge.

Planul cercetătorilor este acela de a dezvolta un medicament care să ducă la activarea acestui receptor, cu scopul de a reţine celulele acolo unde se dezvoltă iniţial, sute de mii de vieţi putând fi salvate astfel.

Cancerul la sân este cea mai comună formă de cancer de care se îmbolnăvesc femeile din întreaga lume, cu un număr de 1,7 milioane de noi cazuri diagnosticate în anul 2012, potrivit Centrului de Cercetare pentru bolnavii de cancer.

Ne puteți urmări și pe Google News

La nivel global, este estimat că aproximativ 522,000 au murit de acest tip de cancer în acelaşi an, după cum arată statisticile Centrului de Cercetare în celulele canceroase din Marea Britanie, potrivit dailymail.co.uk