Evenimentul Zilei > Social > Oamenii care trăiesc ASCUNŞI de ochii lumii. Medicii din Iaşi atrag atenţia că riscă O BOALĂ NECRUŢĂTOARE
Oamenii care trăiesc ASCUNŞI de ochii lumii. Medicii din Iaşi atrag atenţia că riscă O BOALĂ NECRUŢĂTOARE

Oamenii care trăiesc ASCUNŞI de ochii lumii. Medicii din Iaşi atrag atenţia că riscă O BOALĂ NECRUŢĂTOARE

Medicii ieşeni trag un semnal de alarmă cu privire la creşterea alarmantă a numărului de cazuri de infecţie cu HIV/SIDA în rândul bărbaţilor care întreţin relaţii homosexuale. Ziariştii de la Bună Ziua Iaşi prezintă cazul unui tânăr originar din Sibiu, care a părăsit oraşul la 26 de ani şi a lăsat afacerea pe care o avea acolo, din cauza unui bărbat pe care l-a cunoscut în capitala Moldovei.

Victor a părăsit oraşul natal, Sibiu, în urmă cu doi ani, mai mult forţat. Îşi deschisese o cafenea, dar din cauza unui bărbat cu trei ani mai mare a lăsat totul în urmă.
„Am o viaţă normală. Nu sunt bolnav, nu am probleme psihice şi nu îmi expun orientarea în spaţiul public. Orientarea sexuală nu te schimba ca om. Primul gând când am plecat din Sibiu a fost să plec din ţară. Am ajuns la Iaşi printr-o ironie a sorţii. Am avut o singura relaţie serioasă cu un bărbat. Practic, aveam tot ce îmi doream. Am facut un împrumut şi mi-am deschis o cafenea. Dupa ce ne-am despartit, au început să circule tot felul de vorbe şi eram privit ciudat. Nu scria pe fruntea mea că nu am în pat o femeie şi că îmi plac bărbaţii. Am legat prietenii multe cu persoane din zona Moldovei pe forumuri şi am decis să vin în Iaşi. Părinţii sunt desparţiţi şi sunt plecati în străinatate, probabil acesta e norocul meu ca nu m-au renegat", a spus Victor, pentru bzi.ro.
Părinţii şi-au dorit o fetiţă şi obişnuiau să-l îmbrace în rochiţe când era mic. Victor a avut şi relaţii cu fete, dar nu vrea să dezvăluie motivul care l-a determinat să-şi schimbe orientarea sexuală. „Prima mea experienţă sexuală a fost cu o fată. Nu vreau să mă justific, nici sa explic cuiva de ce prefer un barbat acum. Ideea este că am capacitatea să-mi pastrez preferinţele sexuale pentru mine. Nu aş vrea să mă vadă un copil în parc de mână cu un alt barbat", a mai spus Victor.
Medicii infectionişti atrag însă atenţia că numărul pacienţilor cu HIV tinde sa devina tot mai mare în randul persoanelor homosexuale. Victor este de acord cu medicii şi ştie că sunt mulţi tineri care experimentează orice, oricând şi cu oricine, fără să se protejeze.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: