O sută de biciclete puse gratuit la dispoziţia studenţilor din Iaşi

O sută de biciclete puse gratuit la dispoziţia studenţilor din Iaşi

În campusul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" Iaşi au fost inaugurate astăzi două centre unde studenţii pot închiria gratuit biciclete, pe baza buletinului sau a legitimaţiei valabile.

Iniţiativa face parte din proiectul naţional "StudentObike", prin care 500 de biciclete au fost distribuite deja în campusurile studenţeşti din ţară.

Dintre acestea, 200 au mers la Bucureşti şi câte o sută în Braşov, Cluj şi Iaşi. Centrele de închirieri de biciclete destinate studenţilor sunt deschise în fiecare zi a săptămânii, inclusiv în weekend.

"StudenObike se adresează studenţilor şi vizează responsabilizarea acestora faţă de mediu. Le oferim tinerilor posibilitatea îmbinării utilului cu plăcutul: alegerea unui mijloc alternativ de transport, sănătos şi prietenos cu mediul şi o modalitate plăcută de a face sport", a declarat Raluca Fişer, preşedintele Asociaţiei Green Revolution, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Iaşi a fost inaugurată luna trecută prima pistă de biciclete din oraş, în lungime totală de 11 kilometri, care porneşte din campusul studenţesc "Tudor Vladimirescu" şi ajunge până în Podul de Piatră.