Evenimentul Zilei > Actualitate > O seară de neuitat cu „MARI SUCCESE” alături de Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Eugen Doga și numeroase personalități din viața artistică românească. „Mulțumesc tare mult că ai venit aici” / GALERIE FOTO
O seară de neuitat cu „MARI SUCCESE” alături de Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Eugen Doga și numeroase personalități din viața artistică românească. „Mulțumesc tare mult că ai venit aici” / GALERIE FOTO

O seară de neuitat cu „MARI SUCCESE” alături de Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Eugen Doga și numeroase personalități din viața artistică românească. „Mulțumesc tare mult că ai venit aici” / GALERIE FOTO

Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Paul Surugiu, Mihai Constantinescu, Corina Chiriac și mulți alți artiști români alături de EUGEN DOGA la lansarea primului albumul în România, albumul MARI SUCCESE. Numeroase personalități din viața artistică românească dar și Mihai Gribincea - ambasadorul Republicii Moldova în România, Radu Boroianu - Președintele Institutului Cultural Român au fost prezenți, vineri, începând cu ora 16.00, la magazinul Muzica din București pentru ai fi alături compozitorului basarabean Eugen Doga la acest eveniment cultural deosebit prezentat de Octavian Ursulescu.

Albumul conține 18 melodii, printre acestea aflându-se „Maria Mirabela”, vals din filmul „Dulcea și tandra mea fiară” / „My Sweet and Tender Beast” (melodie care a fost interpretată în deschiderea și închiderea Jocurilor Olimpice de la Moscova, 1980, precum și la deschiderea JO de Iarnă de la Soci, 2014), „Metamorfoze”, „Orașul meu alb”, „Drumul țiganilor”,  „Ruga”, „Cascada de la Paris”, „Păstrați iubirea”, „Rendez-vous”.
„Am învățat de la marele Enescu să caut muzica pretutindeni, în folclor, în natură, fără prejudecățile snobilor. Degeaba râvnești să atingi înălțimile, să experimentezi o modernitate rece, chinuită, dacă nu ai scris nici o piesă miniaturală, ca un diamant mai valoros decât orice taluz zgomotos de zgură. Am descoperit că oamenii n-au uitat să viseze la muzică, să se bucure, să se vindece prin ea. Firește că era cazul să cunoașteți cu mulți ani înainte această muzică; m-am străduit să includ aici piese care au rezistat timpului și care în aceste timpuri au trecut hotarele multor continente”, a spus Eugen Doga.
Prezent la eveniment, Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român, i-a oferit compozitorului basarabean o diplomă de excelență.
„Permiteți-mi ca, în numele instituției pe care o reprezint, să vă oferim cu acest prilej o diplomă de excelență. Permiteți-mi să vă aduc un omagiu suplimentar și să spun că sunt rare personalitățile (…) care au abordat cu atâta măiestrie absolut orice gen de muzică. Eu nu cunosc pe altcineva. Aveți un dar deosebit ca tot ceea ce este muzical să nu vi se pară străin de muzică, de creația dumneavoastră, și să-l faceți remarcabil", a spus Radu Boroianu.
Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România, a fost spus: „Astăzi avem ocazia de a participa la un eveniment de excepție, această lansare a discului maestrului Eugen Doga. Pentru noi, numele lui Eugen Doga, mai ales în Basarabia, are o relevanță deosebită, pentru că în perioada sovietică ne-a ținut aproape de limba română, ne-a ținut aproape de cele, aș spune, sfinte".
Nici directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase", Alexandru Arșinel, nu s-a lăsat mai prejos și i-a oferit compozitorului Eugen Doga o serie de „simboluri românești" — o sticlă de vin, o muzicuță, cartea „Alexandru Arșinel — De la Dolhasca pe Calea Victoriei” și un CD cu o culegere de melodii înregistrate și interpretate de el însuși neuitând amintească și de marele poet Grigore Vieru.
„Mulțumesc tare mult că ai venit aici, mulțumesc că te-am revăzut. Mi-ai fost și mi-ai rămas întotdeauna drag, tu și cu prietenul nostru care nu mai este, Vieru", a spus Arșinel.
Paul Surugiu l-a invitat pe Eugen Doga să devină membru de onoare în CITEȘTE MAI DEPARTE AICI