O româncă a ÎNFIINŢAT un PROIECT EDUCAŢIONAL în India, prin care îşi doreşte să ajute UN MILION de COPII

O româncă a ÎNFIINŢAT un PROIECT EDUCAŢIONAL în India, prin care îşi doreşte să ajute UN MILION de COPII

O româncă a reuşit să pună pe roate un proiect prin care îşi doreşte să ajute copiii din India care nu au acces la educaţie din cauza sărăciei.

Daniela Gheorghe este o tânără româncă care a creat proiectul VChalk, un start-up în domeniul educaţiei din India. Potrivit rapoartelor, 4 din 10 copii din India nu au parte de o educaţie, prin urmare ei nu cunosc noţiunile de bază ale matematicii sau a limbii engleze. 

Daniela Gheorghe 

Daniela a ajung pentru prima dată în India cu ajutorul unei organizaţii studenţeşti care are membrii peste tot în lume, mai precis AIESEC. 

După luni bune petrecute în India în care a acumulat informaţii despre antreprenoriatul social, Daniela a pus pe picioare proiectul VChalk

"M-am decis să-mi deschid propria mea întreprindere socială în domeniul educaţiei, deoarece educaţia este speranţa oricărui părinte cu venituri reduse pentru viitorul copiilor săi.", a transmis tânăra într-un interviu realizată de o fostă colegă din AIESEC, Ana Maria Bujor.

Proiectul VChalk are misiunea de a ajuta un milion de elevi să dobândească cunoștințe de bază de limbă engleză și matematică. vChalk permite profesorilor să ofere și să monitorizeze cursuri eficiente de recuperare la nivel primar (matematică și engleză) folosing activități interactive direcționate spre nivelul real de învățare al elevilor.

"În timp de milioane de părinți (croitori, muncitori, vânzători stradali) cu un venit lunar mai mic de 300$ visează la o educație mai bună pentru copiii lor și îi trimit la școli private în limba engleză pe care și le pot permite, 4 din 10 copii din India nu învață elementele de bază nici măcar după 5 ani de școală (UNESCO, 2012). Acest lucru le ia din demnitate, întrucât copiii au și ei demnitate!", a mai subliniat Daniela. 

Proiectul este încă la început şi încă se lucrează pentru a aduna toţi cei un milion de copii. Totodată, încă se lucrează şi la dezvoltarea tehnologiei. 

 

Ne puteți urmări și pe Google News