O rețetă ideală într-o zi de vară, dovlecei prăjiţi cu mujdei. Se prepară foarte rapid

Sursă Pixabay

Mulți se gândesc ce să mănânce într-o zi de vară, iar Radu Anton Roman, jurnalistul pasionat de gastronomie, vine cu soluția. Acesta a explicat cum se face cea mai simplă rețetă de dovlecei şi vinete cu mujdei.

Radu Anton Roman, jurnalistul pasionat de gastronomie a dezvăluit în lucrarea sa, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, o reţeta ideală pentru zilele de vară. El a precizat: „Sunt zile când, îngrăşat (de prea mult soare) şi sătul (de tot ce-ngraşă) nu-mi doresc decât un lucru: pâine prăjită, cu dovlecei şi vinete rumenite în ulei, şi mujdei”.

Ai nevoie doar de câteva ingrediente:

2 kg dovlecei (sau vinete) atunci culeşi din grădină

1 blid de făină

1 ceaşcă de ulei

1 căpătână de usturoi

1 legătură de mărar sare, piper

Sursă Pixabay

Mod preparare

• Dovleceii şi vinetele se taie roadele de un deget (gros), se trec prin făină şi se prăjesc în ulei

• Usturoiul se curăţă, se pisează cu un praf de sare

• Mărarul verde se taie mărunt

• Din pisătura de usturoi, o lingură de ulei, un păhărel cu apă, mărar şi sare, se prepară un sos care se toarnă pe dovlecei şi vinete, să dea doar într-un singur clocot.

Cei mai buni dovlecei pane

Un alt specialist a dezvăluit o altă rețetă gustoasă de dovlecei pane. Ai nevoie de:

- 2 dovlecei - 300 grame făină - 50 grame amidon - 600 ml apă minerală - 5 grame praf de copt - sare - 2 linguri de făină (extra)

Pentru început, trebuie să feliezi dovleceii. Dacă nu ai o răzătoare la îndemână poți folosi și un cuțit. Apoi, dovleceii se taie rondele, pentru a se putea prăji mai ușor. În continuare vei amesteca ingredientele solide. Într-un bol destul de încăpător vei adăuga făina, amidonul și praful de copt. Amestecă-le foarte bine cu ajutorul unui tel sau a mixerului de bucătărie.

Se adaugă apa minerală, care trebuie să fie foarte rece. Aceasta se adaugă treptat și amestecăm ușor, fără mișcări energice. Pune apa la congelator câteva minute și pune cuburi de gheață în recipientul în care este apa.

Consistența aluatului de la final trebuie să fie la fel ca cel preparat special pentru clătite. Un alt truc este să pui făină peste dovlecei, înainte de a-i pune la prăjit, în tigaie. În acest fel aluatul va adera mai bine și se vor obține dovleceii mai crocanți.

Dovleceii se prăjesc la foc mediu spre mare, la 180 grade Celsius. Prăjește-i timp de 2 minute pe ambele părți. La final, scoate dovleceii pe un pat de șervețele pentru ca uleiul să se scurgă, potrivit playtech.ro