Evenimentul Zilei > Actualitate > O propagandistă din Rusia ar fi fost omorâtă în urma unui bombardament ucrainean
O propagandistă din Rusia ar fi fost omorâtă în urma unui bombardament ucrainean

O propagandistă din Rusia ar fi fost omorâtă în urma unui bombardament ucrainean

Maria Pirigova, o cunoscută propagandistă rusă, a fost ucisă marți, 6 decembrie, în urma unui atac ucrainean cu rachete. Femeia făcea parte din partidul DPR, autoproclamata Republică Populară Donețk.

Membru al Consiliului Popular al DPR, Maria Pirogova, a murit în timpul bombardamentului Forțelor Armate ale Ucrainei. Informația a fost confirmată de primarul orașului Donețk, Alexei Kulemzin, dar și de șeful administrației de ocupație rusă, Denis Pușilin, după ce agențiile de presă rusești au scris despre acest incident.

Pirogova s-a născut la Moscova în 1993. Ea a fost organizatoarea multor acțiuni anti-ucrainene în timp ce lucra în „ministerul informației” al separatiștilor din așa-numita autoproclamata Republică Populară Donețk. În urma incidentului, armata rusă a dat vina pe trupele ucrainene pentru atac. Deputata se afla în momentul bombardamentelor în apropierea Magazinului Central din cartierul Voroșilovsky al orașului. Pirogova a devenit deputat în 2018, iar în ultimii opt ani a sprijinit activ ocupația rusă a regiunii Donețk. În plus, ea a susținut încă de la început războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

Liderul rus din Donețk a transmis condoleanțe pentru familia Mariei Pirogova

Denis Pușilin, liderul autointitulatei Republici Populare Donețk, și-a exprimat condoleanțele. El a transmis pe canalul său de Telegram un mesaj pentru familia Mariei Pirogova. „Este o pierdere uriașă pentru noi toți”. Liderul republicii a subliniat că propagandista rusă a reprezentat „simbolul bunăvoinței” și că ea a ajutat foarte multă lume.

„Tocmai am aflat că a murit adjunctul Sfatului Popular, voluntar Maria Pirogova. Masha! Nu pot să cred… Ea a fost simbolul bunăvoinței. A ajutat pe toată lumea, cu energia ei, cu talentul ei de a face bine. Anul trecut a absolvit Academia de Muzică Donețk la clasa de voce jazz, ea însăși a scris muzică. Nu i-a fost frică să meargă în locurile cele mai periculoase pentru a-i ajuta pe alții”, a notat Pușîlin.

În finalul mesajului bărbatul a punctat că „non-oameni fasciști i-au curmat viața” deputatei. Agenția TASS a informat că Pirogova era deputat și membru al Consiliului Popular al DPR din 2018. Primarul Kulemzin a spus că primele date arată că în urma bombardamentelor de la Donețk șase civili au fost uciși, informează agenția de presă rusă RBC.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: