O profesoară din București, înjunghiată de un elev de 16 ani în timpul orei

O profesoară din București, înjunghiată de un elev de 16 ani în timpul orei Poliție. Sursa foto: arhiva EVZ

O profesoară din București a fost înjunghiată de un elev de 16 ani în timpul orei de japoneză. Colegii tânărului au spus că atacatorul era un băiat liniștit, ce fusese anul trecut transferat în clasa lor.

Atacul a avut loc în clasă, la Colegiul Național „Ion Creangă”, din Sectorul 4 al Capitalei. Profesoara ar fi fost înjunghiată în zona gâtului, după ce elevul s-a enervat din cauza faptului că aceasta urma să le dea un test. Potrivit informațiilor, tânărul nu este cunoscut ca un elev cu probleme. Incidentul a avut loc la puțin timp după prânz, în timpul unei ore de japoneză, la clasa a X-a.

Rana ar fi fost una superficială, iar starea de sănătate a profesoarei este una stabilă, ea fiind cooperantă. Polițiștii și medicii au ajuns la fața locului, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că femeia are nevoie de îngrijiri la spital, astfel încât starea ei de sănătate să nu se agraveze.

Polițiștii vor face audieri la fața locului, iar elevul de va fi, de asemenea, chestionat, pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Profesoara înjunghiată de un elev în Ploiești

Un incident asemănător a avut loc în anul 2019, într-un liceu din Ploiești. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Prahova. Cuţitul de bucătărie cu care a fost înjunghiată profesoara a fost găsit la faţa locului.

În mai anul trecut s-a stabilit că Colegiul Național Spiru Haret din Ploiești este obligat să plătească daune morale de 60.000 de lei profesoarei. Andreea Alexe a fost înjunghiată în abdomen, în fața cancelariei, de către un fost elev, pe care îl lăsase repetent. Individul avea la data comiterii faptei 22 de ani. A reușit să se strecoare în curtea școlii alături de un grup de elevi, într-un moment de neatenție al paznicului.

Profesoara a cerut în instanță daune morale de 100.000 de lei și ca Ministerul Educației și Colegiul Spiru Haret să plătească toate cheltuielile d ejudecată. Mai mult, cadrul didactic a vrut și anularea regulamentului de organizare și funcționare a colegiului, referitoare la atribuțiile profesorului de serviciu de a supraveghea intrarea elevilor în școală împreună cu portarul.