O poveste din Țara Luanei. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

O poveste din Țara Luanei. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Stelele spun, la fel ca un bătrân înţelept chinez, ca prea multa insistenţă duce la dezastru, pe cand, cumpătarea, aduce succesul. Nu insista inutil, dar nici nu renunţa când nu trebuie!

1 iunie

 

O poveste din Țara Luanei. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe 1 iunie s-au născut: Marlyn Monroe, Brigham Young, Morgan Freeman, Mihail Glinka, Mircea Cărtărescu, Monica Anghel.

 

Pe 1 iunie, în calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii: Justin Martirul şi Filosoful, Hariton, Firm şi Valerian.

 

Luna iunie începe bine, creștinește, de luni. 1 iunie este zi fastă. Calendarul lung indică, simbolic, ziua Cireşei. Probabil unde toată luna iunie se numeşte „Cireşar”. Armoniosul fruct seamănă, tot simbolic, cu o inimă foarte mică, cu o inimă de copil. Aluzia este evidentă, este doar Ziua internaţională a copiilor. Protejaţi copiii, cinstiţi bătrânii şi aveţi îngăduinţă cu cei slabi! Viaţa este scurtă şi este loc pentru toată lumea. Aşa sună una dintre Legile Junglei, ale lui Kipling...

Nu are importanţă semnificaţia, originea, faptul că în alte părţi nu se sărbătoreşte ziua copiilor, sau se punctează la altă dată. Este un lucru bun şi trebuie continuat. Şi iar să nu uit, sfatul meu este să luaţi copiilor jucării, cărţi, şi nu obiecte, sau îmbrăcăminte care oricum urmau să fie cumpărate. Făceți-le daruri, daruri pentru copii! Nu înşelaţii copiii, sunt mult mai deştepţi decât credeţi! Făceţi-le o surpriză plăcută, nu faceţi gesturi formale. Nu uitaţi dulciurile, cu ciocolăţi şi pungi de bomboane!

Dar ce poate fi mai potrivit de Ziua Copiilor decât o poveste, o legendă din Țara Luanei.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, legenda veche, veche, spune că demult, demult, poate acum multe zeci de milioane de ani, poate sute de milioane, pe când Dumnezeu era tânăr, și viața nu apăruse pe Pământ, pe planeta noastră au poposit nişte călători. Nu semănau cu nimic şi nici nu-i putem imagina. Noi suntem moi, nişte coloizi, acolo, câteva găleţi de apă şi un pumn de săruri ale carbonului. Veneticii erau din cremene, siliciul era la baza metabolismului lor! Au venit, numai bunul Dumnezeu ştie de unde, au stat câteva milioane de ani şi au plecat. Pentru ei milioanele de ani au fost câţiva ani. Pentru că metabolismul lor este aşa de lent, că am putea spune, uitându-ne la un om de siliciu, la un om de piatră, că este doar un bolovan acolo, fără viaţă şi simţire.

Nu se ştie exact de ce, legenda din Țara Luanei este aşa de veche că s-au pierdut multe din ea, dar pe Pământ au rămas câţiva oameni de siliciu, cu florile, vegetaţia lor, florile lor, legumele lor, cartofi, morcovi, ţelină etc şi cu animăluţele lor de companie, nişte pisicuţe, căţeluşi, papagali şi... o iguană. Sigur, corespondentele animăluţelor în siliciu, în bolovani de piatră. Fie că nu se mai puteau întoarce acasă, fie că au rămas voluntari, sunt nişte exploratori, în spaţiu, dar mai ales în timp! S-au ascuns bine de tot, vazând ei că lucrurile se schimbă rapid pe Pământ.