O poveste cu un împărat, un solist, niște nobili și multă muzică. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

O poveste cu un împărat, un solist, niște nobili și multă muzică. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 Combină farmecul personal cu tact şi calm şi poţi obţine acordul, aprobarea de care ai atâta nevoie. Fie că este din domeniul sentimental, sau profesional, aspectele îţi dau şanse de succes!

7 ianuarie

 

O poveste cu un împărat, un solist, niște nobili și multă muzică. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 7 ianuarie s-au născut Sf. Bernadette de Lourdes, Nicolas Cage, Zora Neale Hurston, Elena Ceuşescu, Ioana Bulcă, Ion Minulescu, Octav Băncilă, Mircea Sântimbreanu.

La Mulţi Ani! Ioni şi Ioane şi nume derivate sau cei născuţi chiar astăzi, voi sunteţi sarea Pământului!

Tradiţional, ziua Sfântului Ioan, cel care l-a Botezat pe Iisus, reprezintă punctul final în sărbătorile de iarnă. Este şi Crăciunul pe stil vechi şi o să mai revenim asupra măsurării timpului... am impresia că pe undeva s-a făcut o greşeală, mare de tot! Când o să fie echinocțiul de primăvară o să fac masurătorile înălțimii Soarelui, ca să verific concordanța calendarului. Nu am mai făcut așa ceva m-am încrezut în astronomi și în efemeridele lor. Mare greșeală! Așa cum v-am anunțat eu mai fac odată Crăciunul, pe stil vechi, în liniște, bucurie și pace. Împreună cu lipovenii, acești urmași ai cazacilor nekrasoviți, cu care se pare că românii sunt rude de departe, mărturie stă drapelul lor tricolor și iile femeilor. Dar și șașka, sabia cazacilor, care aduce suspect de mult cu sica dacilor, apoi sabia ușor curbată, fără gardă, a vlakilor negri.

Sărbătoarea creştină a Sf Ioan Botezătorul, apărătorul pruncilor, a moaşelor şi a femeilor, în general, a fost calchiată peste o foarte veche sărbătoare feminină de iniţiere şi înfrăţire care datează, probabil, din perioada matriarhatului. Nu se mai ştie cum se numea, care zeiţă cabiră, sau pelasgă era adorată...

Femeile se „iordănesc”. Adică petrec toată noaptea şi neglijează bărbaţii, nici de mâncare nu le fac! Niciun bărbat nu poate să zică sau să facă nimic şi trebuie să se supună obiceiului, pentru că altfel va fi mâncat de lupi în anul ce urmează. Lupii apar din ce în ce mai evident ca justiţiari şi executori ai tradiţiei şi a voinţei Domnului.

Femeile tinere măritate în anul ce a trecut sunt primite în comunitatea „surorilor” prin stropire cu apă sfinţită. După regiune, sunt multe ritualuri elaborate, unele chiar ciudat de interesante. De exemplu, cea mai în vârstă dintre femei le şopteşte la ureche multe lucruri de ale femeilor şi le spune cuvintele de recunoaştere cu alte „surori”.

În timp, probabil din cauza misoginismului, a apărut şi o „iordăneală” a flăcăilor care, însă, se lasă cu beţii şi cu capete sparte.

Peste toată „iordăneala” apare şi Lupul Şchiop, care şi-a terminat vânătoarea de demoni şi este obosit. Ei, ce este pentru Lupul Şchiop şi Filipi o călătorie până pe faţa nevăzută a Lunii să cronţăne ceva demoni!

Cele câteva zile frumoase din jurul Bobotezei - ei bine, tradiţia spune că le datorăm Lupului Şchiop, care a cerut protectoarei lui, Sfânta Maică a Domnului, puţin soare, ca să se odihnească în Grădină şi să prindă putere de la razele binefăcătoare.

În această zi se fac unele remarci oraculare asupra mersului vremii, dar de când cu „încălzirea globală” produs al nebuniei şi prostiei omeneşti, nebunie care a detonat mii de dispozitive atomice în atmosferă, la sol şi în subteran, ba şi în cosmos, experienţe ale diavolului – ei bine, natura a fost mutilată şi este greu să mai prevezi ceva.

Ne puteți urmări și pe Google News