O nouă umilință pentru pensionarii din România. Confirmare de la cel mai înalt nivel

O nouă umilință pentru pensionarii din România. Confirmare de la cel mai înalt nivel sursa: arhivă EVZ

Într-un clasament al celor mai mari şi celor mai mici pensii din lume, raportate la salariul de dinaintea pensionării plasează Bulgaria pe locul 4 în lume, cu cele mai mari procente, în timp ce România abia se plasează pe locul 10 din coadă. 

Un studiu realizat de Investing Reviews asupra pensiilor britanicilor în raport cu alte state, plasează India în topul celor mai mari procente din salariul anterior pensionării, plătite ca pensie. „Privind datele OECD, putem vedea procentajul de câştiguri înainte de pensionare pe care pensionarii se pot aştepta să le primească, măsurând cât de eficient un sistem de pensii oferă un venit de pensionare pentru a înlocui câştigurile. Luând o medie a rezultatelor pentru bărbaţi şi femei, obţinem un procent mediu din venitul de pre-pensionare pe care pensionarii îl pot primi ca pensii.

India este pe primul loc

Procentual, India are cele mai mari pensii din lume raportat la salariile primite înainte de pensionare salarii India se află în fruntea clasamentului, cu 93,3% din venitul mediu oferit pensionarilor, asigurând continuarea nivelului lor de viaţă înainte de pensionare.

Cu toate acestea, Marea Britanie nu figurează în primele zece ţări, ocupând poziţia 49 din 51 de ţări, doar 28,5% din veniturile din salarii fiind oferite pensionarilor. Cu o pensie medie atât de scăzută, se evidenţiază importanţa pregătirii altor economii sau investiţii pentru pensionare pentru a completa pensia de stat”, se arată în studiu. Potrivit unui clasament efectuat de Investing Reviews, pe primul loc se află India, cu 93,3% din venitul încasat ca salariu înainte de pensionare, ţara noastră aflându-se printre statele cu cele mai mici procente, respectiv 41,3% din venitul obţinut înainte de pensionare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Clasamentul care ne poziționează pe ultimele locuri

Cele mai mari pensii: 1. India – 93,3% 2. Italia – 92,8% 3. Turcia – 92% 4. Bulgaria – 91,1% 5. Luxemburg – 90% 6. Austria – 89,8% 7. Portugalia – 89,5% 8. Argentina – 88,1% 9. Cipru – 83,6% 10. Spania – 83,1% Cele mai mici pensii 1. Mexic 23,6% 2. Africa de Sud 27,9% 3. Marea Britanie 28,5% 4. Lituania 29,7% 5. Polonia 33,1% 6. Chile 36,2% 7. Japonia 36,4% 8. Irlanda 36,6% 9. Australia 38,9% 10. România 41,3%.

România se mândrește cu pensiile speciale

Guvernul Cîțu, în proiectul PNRR a inclus și sistemul de pensii. Conform acestuia reforma fiscală şi din sistemul de pensii va avea alocați din cei 29 de miliarde de euro,  482 milioane de euro pentru digitalizare, creşterea veniturilor colectate din PIB, limitarea pentru pensiile speciale și pentru dezvoltarea unui nou calcul în sistemul de pensii cu indexare automată.