Breaking News. O nouă tragedie în spitalele din România. Un incendiu a izbucnit la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, doi oameni au murit
- Nicolae Comănescu
- 11 noiembrie 2021, 07:14
La Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti a izbucnit un incendiu, joi dimineață, iar două persoane și-au pierdut viața, conform primelor informații oferite de autorități.
Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, care este unitate suport COVID. Din primele informații a reieșit faptul că doi pacienţi au decedat, anunţă oficialii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova. Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie.
Doi pacienți au murit din cauza incendiului de la Ploiești
Incendiul a avut loc la parterul unităţii sanitare, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, fără flacără, cu degajare de fum. La faţa locului au fost mobilizate şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ, cu 57 de pompieri militari, precizează ISU Prahova. Spitalul de Boli Infecţioase este secţie a Spitalului Judeţean Ploieşti.
La ora 5.35, incendiul fusese stins. Autorităţile au început transferul pacienţilor către Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Prahova, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, medicul Bogdan Nica, a declarat, după incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase, că instalaţia electrică era nouă şi verificată, iar unitatea dispunea şi de detectoare de oxigen. În trei minute a fost stins incendiul, după cum a anunțat Raed Arafat, șeful Departamentului Pentru Situații de Urgență (DSU).
Cele două persoane care au murit în urma incendiului aveau 74, respectiv 75 de ani. 18 pacienți au fost transferați la SJU Ploiești. O infirmieră care se afla în salon a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi va fi transferată la Spitalul Floreasca.
Ce spune directorul Spitalului Județean Ploiești
„Secţia era nouă, este secţia renovată de Pediatrie, instalaţia electrică nouă şi verificată, rampele de oxigen sunt montate anul trecut înainte de valul 3. Personalul instruit, ca dovadă că a intervenit imediat, dar o fracţiune de secundă... Dumnezeu ştie. S-a mişcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen... Erau şi detectoare de oxigen, erau absolut toate cele necesare, dar probabil bolnavul şi-a smuls masca şi oxigenul s-a dus în aer. Asta vor determina specialişti”, a spus Bogdan Nica, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti