O nouă lovitură de teatru în „Hunter-Gate”: „E-mail-urile sunt reale… Am fost martor”

Un apropiat al lui Hunter Biden a făcut miercuri seara o declarație publică prin care confirmă dezvăluirile din e-mail-urile descoperite în laptopul său.

Declarația, făcută ziarului New York Post, cel care a publicat e-mail-urile, afirmă că fostul vicepreședinte al SUA, Joe Biden, era un participant activ într-o schemă de familie, cu scopul de a scoate milioane de dolari din parteneriatul cu o firmă chineză dubioasă.

Autorul declarației, care aruncă o nouă bombă în această campanie electorală și așa tumultoasă, este un anume Tony Bobulinski, care se prezintă ca un fost partener al lui Hunter Biden, al lui Joe Biden și al fratelui lui Joe, Jim Biden, în această relație de afaceri cu China.

Bobulinski prezintă numeroase detalii extrem de precise și verificabile.

„Barosanul e Joe Biden”

El afirmă, astfel, că este unul dintre destinatarii e-mail-ului datat 13 mai 2017, și publicat săptămâna trecută de New York Post. Mesajul, trimis de un alt partener din grup, descria funcțiile și modul de împărțire a banilor într-o viitoare companie. Aici se vorbea și despre 10% puse deoparte pentru „Barosan” („the big guy”).

Mai multe surse citate de Fox News dezvăluiau că „Barosanul” era Joe Biden.

Bobulinski confirmă că „e-mail-ul este autentic” și că, într-adevăr, „Barosanul” era fostul vicepreședinte al SUA și actualul candidat în alegerile prezidențiale.

„Ceea se afirm este o realitate. Știu că este o realitate pentru că am trăit-o. Eu sunt CEO-ul Sinohawk Holdings care au fost un parteneriat între China, reprezentată de CEFC/directorul Ye și familia Biden. Am fost adus în companie să fiu CEO de către James Gilliar și Hunter Biden. Referirea la «Barosanul» în mult mediatizatul e-mail din 13 mai 2017 este în fapt o referire la Joe Biden. Celălalt «JB» despre care se vorbește în e-mail este Jim Biden, fratele lui Joe.”

Această confirmare a lui Bobulinski este suficientă pentru a arunca în aer tot ce a declarat vreodată Joe Biden despre numeroasele afaceri ale lui Hunter Biden.

Fostul vicepreședinte a repetat cu insistență că nu a discutat niciodată cu fiul său despre afacerile acestuia și despre modul în care face bani.

Air Force Two în China

La urma urmei, cei doi au mers împreună la bordul Air Force Two în China, în 2013, unde Hunter a obținut un credit de 1,5 miliarde de dolari. Mai este și angajarea lui Hunter în consiliul director al companiei ucrainene de gaz Burisma, cu un onorariu de 83.000 de dolari pe lună, în ciuda lipsei sale totale de experiență în domeniul energetic.

Mai mult, rezultă că nu este nici o coincidență faptul că Barack Obama l-a numit pe Joe Biden reprezentantul personal al administrației sale în relațiile cu cele două țări.

Relații similare au existat și în România, Rusia și Kazahstan.

Acum, odată cu confirmarea credibilă a lui Bobulinski a rolului lui Joe Biden în afacerea cu China, este indubitabil că fostul vicepreședinte nu doar că era la curent cu afacerile derulate de fiul său, dar era și un jucător activ pentru ca aceste afaceri să se realizeze.

Trafic de influență

Într-unul dintre paragrafele cele mai explozive ale declarației lui Bobulinski, acesta scrie că Hunter Biden vorbea despre tatăl său ca despre „directorul meu și îl consulta adesea, cerându-i aprobarea sau sfatul privind diverse tranzacții potențiale pe care le discutam”.

„L-am auzit pe vicepreședintele Biden că nu a discutat niciodată cu Hunter despre afacerile sale”, spune. „Am văzut cu propriii mei ochi că nu este adevărat, pentru că nu era doar afacerea lui Hunter, ci spuneau că în joc sunt numele și moștenirea familiei.”

Acest lucru sugerează că Joe Biden își vindea influența sa ca vicepreședinte al SUA pentru afacerile familiei sale.

Bobulinski afirmă că deține numeroase dovezi pentru a-și susține afirmațiile explozive: documente, e-mail-uri, SMS-uri etc.

El susține că a depus, miercuri, toate aceste dovezi la două comisii ale Senatului.