O nouă expoziție la Galeria Romană. „Locul inimii noastre” cu Christian Paraschiv și gruparea NOIMA

O nouă expoziție la Galeria Romană. „Locul inimii noastre” cu Christian Paraschiv și gruparea NOIMA

Expoziția „Locul inimii noastre” va fi deschisă începând cu seara zilei de vineri, 10 februarie, până pe 10 martie. Expoziția dialog dintre Christian Paraschiv și gruparea NOIMA va putea fi găsită la Galeria Romană.

Expoziția dialog „Locul inimii noastre” dintre Christian Paraschiv și gruparea NOIMA - Ciprian Bodea, Dan Gherman, Cosmin Frunteș, Andrei Rosetti și Sorin Scurtulescu va avea vernisajul vineri, 10 februarie, începând cu ora 19.00 la Galeria Romană, Bd. Lascăr Catargiu, nr. 1, sector 1, București. Partenerii acestui eveniment sunt: Catena pentru artă, Evenimentul Zilei, Senso Tv, Jurnalul Bucureştiului „Le Petit Parisien”, Intell News, Modernism, Agenția pentru carte, Ultima Oră, Curatorial.ro, Empower Artists, TVR 1, Propagarta.

Ideea lui Christian Paraschiv a fost primită cu deschidere de pictorii grupului întemeiat în Timișioara cu 20 de ani în urmă. Această perioadă coincide cu cea în care pictorul a revenit în România. Dialogul pe care se bazează expoziția „Locul inimii noastre” arată demersul lui Christian Paraschiv intitulat Dans mon Coeur. Paraschiv a construit un proiect de pictură, în 2017, care a plecat de la o arhivă de imagistică medicală care a inclus investigații și intervenții medicale. Acest proiect a fost prezentat și el tot la Galeria Romană.

Christian Paraschiv se întâlnește cu NOIMA

Întâlnirea pictorului cu gruparea NOIMA a adus o nouă perspectivă în privința tandemului inimă-privire. Paraschiv a insinuat încă din 2017 sensul evanghelic al inimii care este văzută drept lucrul cel mai de preț al unui om. „Unde este comoara voastră, acolo este inima voastră”. Înțelesul biblic este investigat, din nou, în expoziția dialog. Pictorii NORMA par să îl întrebe pe Paraschiv spre ce se îndreaptă limbajul, privirea, gândul sau bătăile inimii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pictorii se vor întreba și ce au ei mai de preț și cum cercetează această comoară cu ustensilele și experiența picturii? Un astfel de filtru înseamnă o raportare la lume schițată de textele evanghelice atribuite lui Luca, ocrotitorul pictorilor și Matei: „Luminătorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat. Iar de va fi ochiul tău rău, tot trupul tău va fi întunecat. Deci, dacă lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul cu cât mai mult!”

Oamenii vor putea merge la expoziție în  perioada 10 februarie – 10 martie 2023. Galeria este deschisă de luni până vineri, de la ora 10:00 și până la ora 18:00, iar sâmbăta de la 10:00–15:00.