Evenimentul Zilei > Justitie > O MITĂ de tot râsul. Cum a ajuns un primar să fie judecat pentru CORUPȚIE pentru o ȘPAGĂ BANALĂ
O MITĂ de tot râsul. Cum a ajuns un primar să fie judecat pentru CORUPȚIE pentru o ȘPAGĂ BANALĂ

O MITĂ de tot râsul. Cum a ajuns un primar să fie judecat pentru CORUPȚIE pentru o ȘPAGĂ BANALĂ

Edilul comunei Luncoiu de Jos, județul Hunedoara, Călin Dorin Dud a fost trimis în judecată pentru o mită de tot râsul. Direcția Generală Anticorupție (DGA) a transmis că primarul a fost prins după ce a cerut unui om de afaceri două motofierăstraie șpagă pentru a semna ordinele de plată prin care trebuiau achitate, din banii publici, costurile unor lemne furnizate de patron.

DGA transmite că, pe data de 26 septembrie 2016, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a emis rechizitoriu şi a dispus trimiterea în judecată a primarului comunei Luncoiu de Jos,  Călin Dorin Dud, pentru luare de mită.

Din datele anchetatorilor reiese că, pe 4 martie 2016, administratorul unei societăți comerciale  a sesizat Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Hunedoara cu privire la faptul că, în octombrie 2015, Călin Dorin Dud i-a solicitat două motofierăstraie pentru ca, în calitate de primar al comunei Luncoiu de Jos, să dispună plata unor facturi pentru cantitatea de material lemnos livrată de către societatea respectivă în anul 2015. Cele două motofierăstraie au fost cumpărate de afacerist de la un magazin din municipiul Deva, cu suma de 1300 lei şi predate primarului imediat după achiziţionare.

 

În urma percheziţiei domiciliare efectuată acasă la primar,  au fost identificate şi ridicate cele două motofierăstraie. De asemenea, de la Primăria comunei Luncoiu de Jos au fost ridicate documentele financiar contabile din care rezultă că materialul lemnos a fost livrat şi, în decembrie 2015, s-a efectuat plata acestuia în valoare de 7100 lei fără T.V.A.

 

Actele procedurale în acest caz de mită au fost efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara, în baza ordonanţelor de delegare emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.