Evenimentul Zilei > Social > O metodă celebră de înșelătorie telefonică face din nou victime! Escrocii au fost condamnaţi
O metodă celebră de înșelătorie telefonică face din nou victime! Escrocii au fost condamnaţi

O metodă celebră de înșelătorie telefonică face din nou victime! Escrocii au fost condamnaţi

Fenomenul infracţional al înşelăciunilor a cunoscut o diversificare în ultima perioadă, solicitând atenţia sporită a Poliţiei în vederea contracarării lui.

Trei escroci au fost condamnaţi de Judecătoria Alba Iulia la pedepse cu închisoare pentru înşelăciune şi complicitate la această infracţiune.

Modul de operare al celor trei era prin celebra metodă „premiul”, unul dintre aceştia dându-se reprezentat al companiei Romtelecom şi promiţând victimelor câştiguri foarte mari de bani dacă trimit o sumă reprezentând un comision într-un anume cont, potrivit Adevărul.

Faptele au avut loc în 2012, iar dosarul a fost trimis în judecată în 2017. O primă decizie a instanţei de fond a fost pronunţată în 8 iulie 2019, fiind cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.

Unul dintre inculpaţi, Dinescu Aurel, a scăpat cu o pedepasă de 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la înşelăciune. Acesta nu este recidivist, lucru care a contat în pronunţarea acestei condamnări relativ mici, în raport cu faptele.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.