O ipoteză cutremură SUA: Coronavirusul, armă biologică anti-Etnică?

O ipoteză cutremură SUA: Coronavirusul, armă biologică anti-Etnică?

Modul radical diferit cu care COVID-19 s-a manifestat (și ucis) de la o țară la alta, de la un popor la altul, a stârnit uimirea oamenilor de știință și nu a putut fi explicat până acum.

Paula deSutter, fostă asistentă a secretarului de stat, a declarat că, în documentul din 2011, China „recunoștea derularea unor astfel de activități, ceea ce nu este surprinzător, dat fiind că fiecare arată intenția de a folosi armele biologice, în unele cazuri, împotriva unor populații speficice”.

„Ar trebui să ne cutremurăm la ideea că Wuhan se poate să fi fost un experiment pentru a testa toate aceste elemente la care lucrează tocmai din 2011”, a declarat DeSutter pentru Washington Times.

Ideea pare să fie confirmată de câteva lucrări militare chineze. Generalul în retragere Zhang Shibo, scria în cartea sa din 2017, „Noile aspecte ale războiului”, că progresele în biotehnologie sporesc probabilitatea folosirii armelor biologice, inclusiv a unor „atacuri genetice specifice”.

Ne puteți urmări și pe Google News

În același 2017, raportul anual Știință a Strategiei Militare, a Universității Naționale de Apărare, includea pentru prima dată o secțiune despre biologice ca domeniu al războiului. Documentul afirma și el că un conflict biologic poate include „atacuri genetice specifice”.

Oficialii americani au subliniat îngrijorările lor despre programele armelor biologice ale Chinei într-un raport anual al Departamentului de Stat privind respectatea controlului armelor.

„În perioada raportată, Republica Populară Chineză a derulat activități biologice cu potențiale utilizări duale, unele dintre ele provocând îngrijorări privind respectarea de către ea a Articolului 1 al BWC”, arată documentul.

Articolul 1 statuează că semnatarii BWC sunt de acord să nu dezvolte, producă și stocheze arme biologice și toxice, sau să contruiască arme sau echipamente care să lanseze astfel de arme.

Raportul din 2020 al Departamentului de Stat privind respectarea tratatelor, ca și rapoate ale Departamentului din 2005 și 2010, afirmă că China și-a menținut „unele elemente ale unei capacități (de arme biologice) ofensive”, violând BWC.

Un fost oficial al administrației Trump, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a exprimat serioase îngrijorări privind posibilitatea ca Beijingul să fi derulat cercetări cu aplicabilitate în domeniul armelor biologice, inclusiv privind specificitatea etnică.

Asemenea îngrijorări au început să fie privite mai cu atenție începând cu raportul Departamentului de Stat din 2019, privind respectarea tratatelor militare. Până atunci, Departamentul de Stat și comunitatea de informații minimalizau astfel de îngrijorări, a spus fostul oficial.

Deși contribuția din 2011 a Chinei la ghidul ONU nu oferă dovezi clare că Beijingul încearcă să dezvolte arme biologice pentru epurări etnice, fostul oficial a arătat că lucrările militare chineze despre războiul biologic ridică serioase îngrijorări.

„Sunt cercetări cu utilizare duală, de aceea prezintă posibilitatea unei capacități ofensive a Chinei”, a spus fostul oficial. „Ceea ce chinezii nu pot spune este că cercetările pe specificul genetic al populațiilor au o aplicație pașnică.”