Evenimentul Zilei > International > O figură importantă din ARGENTINA a fost prins în timp ce arunca milioane de dolari peste gardul unei mănăstiri
O figură importantă din ARGENTINA a fost prins în timp ce arunca milioane de dolari peste gardul unei mănăstiri

O figură importantă din ARGENTINA a fost prins în timp ce arunca milioane de dolari peste gardul unei mănăstiri

Un funcționar public argentinian a fost arestat, ieri, 14 iunie a.c., după ce a încercat să ascundă opt milioane de dolari în grădina unei mănăstiri, informează Agerpres.

Jose Lopez, în vârstă de 55 de ani, fost ministru al lucrărilor publice în guvernul președinților argentinieni Nestor Kichner și Cristina Kirchner, a fost prins în flagrant, în timp ce arunca pungi pline cu bani peste gardul unei mănăstiri din orașul General Rodriguez. Ulterior, polițiștii au descoperit că acolo locuiau doar două călugărițe în vârstă. Asupra acestuia s-au găsit 160 de pungi teancuri de euro, dolari și bijuterii, iar în mașină acesta avea o armă. 

''Părea o scenă dintr-un film polițist. El va trebui să dea socoteală și să explice ce făcea acolo cu atâția bani și cu o armă'', a declarat șeful guvernului argentinian, Marcos Pena.

Din anul 2003 până anul trecut, Jose Lopez a fost omul de încredere al ministrului planificării, Julio de Vido, un apropiat al familiei prezindențiale. 

Conform declarațiilor primarului orașului General Rodriguez, Dario Kubar, cel care a anunțat poliția cu privire la acest incident a fost un localnic, care l-a observat în momentul în care a staționat în fața mănăstirii. Anchetatorii au aflat de la una dintre călugărițele mănăstirii, că acesta venea uneori în vizită. 

''Lopez era foarte implicat în lucrările publice, efectuate într-un mod dubios, în timpul precedentului guvern. ceasta dovedește, cel puțin, că existau probleme enorme de transparență și, cel mai rău, probleme grave de corupție'', a declarat Pena, șeful guvernului argentinian. 

De la sfârșitul anului trecut, mai multe acte de corupție au fost descoperite în Argentina, fiind menționat și Mauricio Macri, aflat la putere din decembrie 2015, numele acestuia fiind menționat în Panama Papers în registrele unor societăți înregistrate în Panamai Bahamas. 

Potrivit Agerpres, în ultimele luni au izbucnit scandaluri privind presupuse acte de corupție. Lazaro Baez, un șef de întreprindere apropiat familiei Kirchner și care s-a îmbogățit în mod considerabil în timpul președinției lui Nestor și a Cristinei Kirchner, a fost arestat, fiind suspectat de îmbogățire ilicită.