O femeie și-a înjunghiat partenerul pentru a-l răzbuna pe generalul Qassem Soleimani, ucis în 2020

O femeie și-a înjunghiat partenerul pentru a-l răzbuna pe generalul Qassem Soleimani, ucis în 2020 Qassem Soleimani Sursa: Arhiva EVZ

O femeie a fost acuzată de tentativă de omor după ce a înjunghiat un om în aparenta „răzbunare” pentru asasinarea unuia dintre cei mai mari generali militari ai Iranului. Nika Nikoubin, în vârstă de 21 de ani, a fost arestată în Las Vegas după ce ar fi comis atacul brutal asupra unui bărbat pe care îl întâlnise pe o platformă de întâlniri online.

Înjunghiat într-o cameră de hotel

Cei doi au închiriat o cameră împreună la un hotel și făceau sex când Nikoubin i-ar fi pus o bandă la ochi și a stins luminile. Potrivit unei declarații date de bărbat la poliția Henderson, după câteva minute, brusc „a simțit o durere în partea laterală a gâtului” și și-a dat seama că a fost înjunghiat cu un obiect ascuțit.

Bărbatul a reușit să o împingă pe Nikoubin de pe el și a fugit din camera de hotel să cheme poliția. Nikoubin a părăsit camera și a informat un angajat al hotelului că tocmai a înjunghiat pe cineva. Raportul poliției, care a fost obținut de postul local de știri KLAS-TV, a afirmat că Nikoubin a susținut că a lansat atacul „pentru răzbunare împotriva trupelor americane pentru uciderea lui Qassem Soleimani în 2020”.

Qassem Soleimani a fost unul dintre generalii militari de top ai Iranului și liderul Forței Quds a Corpului Gărzii Revoluționare Iraniene - o organizație teroristă despre care Statele Unite spun că a fost responsabilă pentru o serie de operațiuni efectuate de forțele iraniene pe pământ străin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un general răzbunat

Considerat al doilea cel mai puternic om din Iran, după liderul țării, Liderul Suprem Khamenei, Soleimani a fost ucis într-un atac cu drone țintit la Bagdad, Irak, la 3 ianuarie 2020, Departamentul Apărării al SUA declarând că lovitura a fost ordonată „la direcția președintelui Donald Trump” pentru a preveni atacurile „iminente” asupra americanilor pe care se spunea că Soleimani le plănuia.

Moartea sa a stârnit o furie larg răspândită în Iran, care a ripostat efectuând o serie de lovituri cu rachete asupra bazelor americane din Irak. Când a vorbit cu poliția după arestarea ei, ABC a raportat că Nikoubin a spus că „a vrut să se răzbune” și și-a căpătat „motivația”  ascultând o melodie numită Grave Digger.

Ea este acum acuzată de tentativă de omor, agresiune cu o armă mortală și efracție, cu o ședință preliminară stabilită pentru 24 martie. Starea bărbatului pe care l-a atacat este momentan necunoscută, potrivit Uniland News.