Evenimentul Zilei > Actualitate > O casă carbonizată din Silicon Valley tocmai s-a vândut cu 1 milion de dolari. Clienţii s-au bătut pentru ea. FOTO
O casă carbonizată din Silicon Valley tocmai s-a vândut cu 1 milion de dolari. Clienţii s-au bătut pentru ea. FOTO

O casă carbonizată din Silicon Valley tocmai s-a vândut cu 1 milion de dolari. Clienţii s-au bătut pentru ea. FOTO

O casă carbonizată după un incendiu din Walnut Creek, California, s-a vândut cu exact un milion de dolari joi. Oferta acceptată a depășit semnificativ prețul de listare. 
Casa cu două etaje, patru dormitoare, listate inițial pentru 850.000 de dolari a stârnit imediat un război la licitație, precum și atenția spectatorilor nedumeriți.

“Am fost cu adevărat surprinsă de tot ceea ce a provocat această vânzare”, a declarat reprezentantul firmei care s-a ocupat de vânzare.

Melinda Byrne a spus că aproape 100 de persoane interesate au contactat-o ​​într-o perioadă de doar trei zile. Ea a primit opt ​​oferte în acele trei zile, până când a apărut acest cumpărător.

Silicon Valley, situat în zona golfului San Francisco, găzduiește Apple, Google, Facebook, Visa, Wells Fargo și Chevron

Zona Bay este printre cele mai scumpe locuri din lume, nu numai pentru a trăi, ci și pentru a le construi. San Francisco este acum al treilea cel mai scump oraș pentru construcții, după Tokyo și Hong Kong. San Francisco a ocupat primul loc în 2020.

Această casă din Walnut Creek, California, a fost deteriorată într-un incendiu, dar asta nu a împiedicat-o să fie o listă fierbinte.

Vânzările de locuințe în luna iunie au scăzut la cel mai mic nivel din aprilie 2020, întrucât costurile de construcție i-au obligat pe constructori să se concentreze pe partea superioară a pieței, lăsând o mare parte din cererea de case mai ieftine la o parte.

Byrne a spus că, deși casa este deteriorată, cu garajul, spălătoria și dormitoarele familiei dispărute complet, totuşi a avut mare căutare.  „Vedeți cablajul, vedeți ce se află în spatele zidurilor?”, subliniind faptul că totul este ars.

Cumpărătorul este un investitor care va reface casa și o va pune din nou pe piață – probabil, la un preț și mai mare

Cele mai multe oferte de casă au propria echipă de antreprenori, arhitecți și designeri, ceea ce înseamnă că nu trebuie să aștepte atât de mult pentru decalajele de construcție ca și restul cumpărătorilor obișnuiți de case, a spus ea. Acest tip de cumpărători, pot obține o renovare în patru până la șase luni.
O casă afectată de incendiu din Walnut Creek, California, s-a vândut în câteva zile după ce a licitat războiul.
Casele unifamiliale din suburbiile din jurul golfului San Francisco și orașele din jur se vând cu sute de mii de dolari peste prețul de listă, declanșând adesea războaie de licitație cu oferte în numerar.
The listing tells potential buyers to 'Bring your contractor, architect, and designer' to viewings.
Walnut Creek este unul dintre cartierele suburbane din San Francisco Bay, unde cererea a crescut în mijlocul pandemiei Covid-19, pe măsură ce locuitorii au căutat să se mute din zonele urbane dense și să aibă case cu mai mult spațiu. Prețul mediu pentru o casă vândută a crescut cu peste 20% față de anul trecut, potrivit datelor companiei imobiliare a lui Byrne.
There are no working electrical features currently operational at the house

Walnut Creek se află la mai puțin de o oră de San Francisco și este, de asemenea, cunoscut pentru unele dintre cele mai bune școli din zonă și la câțiva pași sunt spurmerkaturi, restaurante și spaţii pentru diverse activităţi

„Ai impresia că ești departe de forfotă, dar suficient de urban pentru a simți că nu ești departe de agitaţia oraşului”, a spus Byrne, potrivit cnbc.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: