O petrecere de nuntă care se desfăşura duminică seară într-un local din Şimand a fost întreruptă de polițiști. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, relatează Agerpres.

Petrecere de nuntă cu 43 participanți

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu cei au oraşului Chişineu-Criş, cu sprijinul luptătorilor SAS, au întrerupt o petrecere privată (nuntă). La petrecerea de nuntă au  participat circa 43 de persoane.

Participanţii, dar şi administratorul localului au fost sancţionaţi contravenţional. Valoarea totală a amenzilor a fost de 29.000 de lei. A fost întocmit,de asemenea, un dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Polițiștii s-au sesizat după ce un lăutar a pus imagini pe Facebook.

 

Situația pandemică în județul Arad

Conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică Arad, numai în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 129 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2. 79 de persoane au fost declarate vindecate de ieri până azi, numărul total al vindecaţilor de la începutul pandemiei până astăzi fiind de 18.642.

Numărul total de persoane decedate de la începutul pandemiei până astăzi este 781, în ultimele 24 de ore fiind raportate 8 decese ale unor pacienţi cu COVID-19.

În prezent, în judeţul Arad sunt active 1.638 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. 278 de bolnavi sunt internaţi în spital, în timp ce 1.360 de persoane pozitive la coronavirus se află în izolare la domiciliu, iar 2.539 sunt în carantină.

Astfel evoluția pandemică în românia este îngrijorătoare în continuare. Noile restricții menite să reducă o explozie de cazuri noi de COVID-19 nemulțumește o anumită categorie de cetățeni, în timp ce autoritățile medicale își pun speranțele că astfel se va câștiga timp în lupta cu pandemia, în paralel cu evoluția campaniei de vaccinare.

În România, doar la Timișoara s-a înregistrat o ușoară scădere a evoluției pandemice ca urmare a carantinei prelungite, celelalte orașe mari ale țării înregistrând evoluții de nedorit ale COVID-19.