Evenimentul Zilei > International > Nu se va afla NUMĂRUL REAL al victimelor incendiului din TURNUL GRENFELL până la sfârșitul anului
Nu se va afla NUMĂRUL REAL al victimelor incendiului din TURNUL GRENFELL până la sfârșitul anului

Nu se va afla NUMĂRUL REAL al victimelor incendiului din TURNUL GRENFELL până la sfârșitul anului

Numărul final al victimelor din incendiul devastator din Turnul Grenfell nu va fi cunoscut până la finalul acestui an, 80 de morți fiind bilanțul actual, a anunțat poliția.

Majoritatea celor care au murit se aflau în 23 din cele 129 de apartamente ale clădirii din North Kensington. Incendiul din 14 iunie a distrus 151 de locuințe, majoritatea în turn, dar și proprietăți din apropiere, scrie BBC.

Detectivul Fiona McCormack a spus că bilanțul final va fi știu doar când operațiunea de căutare și recuperare se va încheia. „Ceea ce pot spune la această oră este că în jur de 80 de oameni sunt fie morți, fie dispăruți, și trebuie să presupun că sunt morți”. a spus ea.

Ofițerul a adăugat: „Nu vreau să existe acolo victime ascunse. Vrem să înțelegem costul uman real al acestei tragedii”.

Poliția a anunțat că unii locatari au încercat să urce în clădire, la etajele superioare, pentru a scăpa de flăcări, și se pare că mulți dintre ei au ajuns în același apartament, unde și-au găîsit sfârșitul.

Detectivul a explicat că ofițerii trebuie să pregătească unele familii pentru realitatea că trupurile neînsuflețite ale rudelor lor nu vor fi niciodată recuperate.