Barna a reușit să adune, până ieri, aproximativ 400.000 de semnături, în timp ce Diaconu urmează să valideze circa 500.000. Informația a fost confirmată exclusiv pentru „Evenimentul zilei” de către coordonatoarea campaniei electorale a lui Mircea Diaconu, vicepreședinta ALDE Norica Nicolai.

ALDE și Pro România pregătesc surpriza

Din partea Pro România, Adrian Dobre a evitat să ne spună un număr fie el și aproximativ, ci doar că se așteaptă la un rezultat „frumos”. Când i-am zis că avem informații că cifra se învârte în jurul a 500.000 de semnături, Dobre ne-a răspuns „nu știu, poate chiar mai mult”.

Iohannis a câștigat prima luptă

Klaus Iohannis este candidatul care a strâns cele mai multe semnături. Pentru a valida intenția șefului statului de a obține al doilea mandat s-au înscris pe listele acestuia peste 2.200.000 de români. Pe poziția a doua se situează premierul Viorica Dăncilă, prezidențiabila PSD bucurându-se de sprijinul unui număr de 1.486.000 de cetățeni.

Pe lângă Mircea Diaconu și Dan Barna, cu astfel de cifre impresionante se poate mândri și prezidențiabilul PMP, fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu. Pe listele acestuia și-au trecut datele peste 350.000 de români. Inclusiv președintele UDRM Kelemen Hunor a reușit să depășească baremul minim de 200.000 de semnături pentru validarea candidaturii la prezidențiale.

Preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, a anunţat, ieri, la Adunarea Delegaţiilor UDMR Mureş, că Uniunea a adunat 269.422 de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Kelemen.

Termenul-limită pentru depunerea dosarului de înscriere la alegerile prezidențiale este duminică, 22 septembrie.