Ministrul Educației a semnat de bunăvoie lucrările plagiate. DOVADA, chiar pe site-ul Universității din Oradea

Ministrul Educației a semnat de bunăvoie lucrările plagiate. DOVADA, chiar pe site-ul Universității din Oradea

Deși ministrul Ioan Mang a susținut că numele îi apare pe anumite lucrări copiate fără acordul lui și că, de fapt, aceste articole nu îi aparțin, există dovezi care atestă contrariul. Pe site-ul Universității din Oradea, acolo unde predau Ioan și Erica Mang, articolele semnalate ca fiind plagiate apar sub numele acestora.

Pe pagina web a Universității din Oradea, în raportul de activitate științifică a centrului de cercetare pentru anul 2008-2011, centru de care aparțin Ioan și Erica Mang, se arată că multe din aceste lucrări semnalate deja ca fiind plagiate au fost prezentate la conferințe interanționale. În condițiile în care singurii în măsură să le prezinte în astfel de congrese sunt doar semnatarii lucrărilor respective, nu mai există niciun dubiu în privința autorilor. O variantă puțin plauzibilă ar fi aceea că Ioan Mang a fost „lucrat” de cineva din interiorul universității sau chiar de soția lui, co-semnatarul articolelor, iar ministrul să fii scăpat din vedere existența respectivelor lucrări pe site. De exemplu, unul dintre articole, „Determin Large Prime Numbers to Compute RSA System Parameters”, scris de Erica și Ioan Mang și publicat în „Proceedings of Renewable Sources And Environmental Electro-Technologies RSEE’08/Analele Universităţii din Oradea, Secţiunea Stiinţa Calculatoarelor şi Sisteme de Control,1844-6043”, a fost prezentat la conferința „Renewable Sources and Environmental Electro-Technologies (RSEE 2008)”, care a avut loc la Oradea, în perioada 29-30 mai 2008. (Vezi aici documentul) De asemenea, articolul acesta a mai aparut și în „Journal of Computer Science and Control Systems”, unde Erica Mang apare la „executive editors” (http://electroinf.uoradea.ro/reviste%20CSCS/editorial/editorial_board.htm). Soții Mang s-au inspirat, atunci când au scris acest articol, din lucrarea „Algorithm Engineering for Public Key Algorithms,” scrisă de Thomas Beth si Dieter Gollmann în 1989 și publicată în „IEEE Journal on Selected Areas in Communications”. Unul dintre autori a confirmat pentru hotnews.ro faptul că articolul mai sus menționat este „o copie verbatim a secțiunilor din lucrarea noastră, ocazional mutilate de greșeli de tipar, cu trei diafragme simplistice adăugate”. Soția lui Mang și-a blocat însă accesul la pagina personală, unde se găsea CV-ul în care apărea lista ei de lucrări asumate, însă Google reține în memorie paginile respective. Vezi aici link. Comisia de Etică din cadrul Ministerului Educației și o comisie a Academiei Române verifică, la cererea premierului Victor Ponta, lucrările ministrului Educației penbtru a stabili dacă este vorba de un plagiat. Lucrarea „Determin Large Prime Numbers to Compute RSA System Parameters”, varianta originală (partea îngălbenită a fost plagiată)

Articolul asumat de soții Mang

Citiţi şi:

  • Consiliul de Etică analizează lucrările acuzate de plagiat. VEZI ce riscă Ioan Mang 
  • Bancuri pe seama ministrului Mang: "La o petrecere s-a lăudat că a lansat formația Indigo"
  • El face regulie, el le încalcă! Mang a trecut și peste Codul Etic al Universității din Oradea
  • Ioan Mang e cel mai bun ministru posibil. Educaţia să-şi dea demisia!
  • O FAMILIE DE PLAGIATORI! Nevasta ministrului Educației, Erica Mang, a copiat și ea o lucrare științifică
  • EXCLUSIV EVZ. Ioan Mang, noul ministru desemnat pentru Educației, se laudă cu distincții oferite de „o fabrică de diplome”

Ne puteți urmări și pe Google News