Noul lungmetraj de Radu Jude are deja "vânzător"

Noul lungmetraj de Radu Jude are deja "vânzător"

Compania Films Boutique a cumpărat drepturile de distribuţie pe plan internaţional ale lungmetrajului "Toată lumea din familia noastră", de Radu Jude, înainte ca pelicula să fie gata.

Filmul este o producţie Hi Film Productions, în coproducţie cu Circe Films (Olanda) şi Abis Studio (România). "Lungmetrajul vorbeşte într-un mod dramatic, dar şi comic, despre consecinţele unui divorţ, despre durerea, tristeţea, situaţia absurdă şi fără sens a tuturor celor pe care separarea îi afectează. Din acest punct de vedere, «Toată lumea din familia noastră» redă un subiect foarte puţin explorat în cinematografia românească. Aşa cum susţine regizorul Radu Jude, intenţia sa nu este doar de a spune o poveste sinceră despre divorţ, ci este mai degrabă interesat să analizeze modul în care conflictele sunt generate şi evoluează. Astfel, divorţul şi consecinţele sale nu sunt tema principală a scenariului, ci doar contextul în care personajele se dezvoltă. Lipsa de comunicare dintre acestea, eşecul în a înţelege părerea celuilalt, imposibilitatea, de la un punct încolo, de a îndrepta răul făcut – toate aceste idei sunt explorate în film", potrivit reprezentanţilor Hi Film Productions.

Tot conform declaraţiilor lor, noul lungmetraj de Radu Jude va fi gata la începutul anului 2012. Distribuţia îi include pe Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Mihaela Sîrbu, Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel.

Un alt titlu achiziţionat de Films Boutique, "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", de Adrian Sitaru, a obţinut doi Leoparzi de argint la festivalul de la Locarno. Aceeaşi companie cu sediul în Berlin s-a ocupat şi de debutul în lungmetraj al lui Radu Jude, "Cea mai fericită fată din lume".

Ne puteți urmări și pe Google News