Acestea sunt primele fotografii în care apare noul supermodel BMW M5.

Imaginile, care fac parte din setul oficial de prezentare pregătit de producătorul bavarez, au apărut pe internet cu o săptămână înaintea termenului stabilit.

Strategie de marketing sau deficiență în securizarea informației? Nici nu mai contează.

BMW M5 va redeschide frontul împotriva altei celebre ”rachete” germane – Mercedes-Benz E 63 AMG – ”înarmat” cu un V8 twin-turbo de 4.4 litri și 550 de cai-putere.

Cuplul maxim impresionant – de 660 Nm – este direcționat către puntea spate prin intermediul unei cutii automate cu dublu ambreiaj și 7+1 rapoarte. Pentru conformitate, divizia de performanță BMW a dotat M5-ul cu un diferențial activ.

Potrivit informațiilor – încă neoficiale – noul BMW M5 poate ajunge la 100 km/h (cu start de pe loc) în numai 4,4 secunde și, mai departe, la 200 km/h, în 13 secunde.

Viteza maximă limitată electronic la 250 km/h poate fi ajustată la 305 km/h, dacă se apelează la pachetul opțional ”M-Drivers Package”.

Viitoarea generație a supermodelului BMW M5 va fi expusă, în premieră mondială, la Salonul auto de la Frankfurt din luna septembrie, urmând a debuta comercial la scurtă vreme după aceea.