Noul an școlar, presărat cu dubii și frici. Orban: „Profesorii trebuie să se adapteze”

Noul an școlar, presărat cu dubii și frici. Orban: „Profesorii trebuie să se adapteze”

Cadrele didactice trebuie să se adapteze astfel încât să poată să predea şi pentru copiii din clasă şi pentru cei care urmăresc lecţiile online, a declarat miercuri prim-ministrul Ludovic Orban.

„E necesară o adaptare, cadrele didactice trebuie să înţeleagă faptul că situaţia în care ne găsim este o situaţie în care trebuie să punem pe primul plan sănătatea copiilor şi că trebuie să se adapteze, astfel încât să poată predea şi pentru copiii din clasă şi pentru copiii care urmăresc lecţiile online. Este foarte important acest lucru şi sunt convins că marea majoritate a cadrelor didactice au înţeles acest lucru, mulţi au participat la toate programele de training organizate pe perioada verii”, a spus Ludovic Orban, la sediul PNL.

El a fost întrebat dacă este mulţumit de ghidul elaborat de Ministerul Educaţiei pentru profesori, în condiţiile în care unele cadre didactice s-au arătat nemulţumite de faptul că nu vor avea timp să predea cursurile şi în clasă şi online.

Ministrul educației, Monica Anisie, a explicat, marți seară, că în cazul în care o școală adoptă sistemul hybrid, copiii care stau acasă vor urmări live, pe platforme, orele pe care colegii lor le desfășoară cu profesorul la clasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Profesorii nu vor munci dublu

Monica Anisie a precizat că acel profesor nu va munci dublu. „Transmisia se face din școală. Deci, în clasă, profesorul intră, intră pe platformă, se conectează și elevii care sunt acasă și urmăresc live ce se întâmplă în clasă. Deci, profesorul își desfășoară ora normal, cu elevii din clasă, și urmăresc lecția respectivă și cei de acasă”, a precizat Monica Anisie. „De cele mai multe ori, și elevii pot face lucrul acesta (conectarea la platformă a profesorului pe care îl așteaptă la oră - n.r.)” pentru a economisi timp, a adăugat ministrul educației.

Cum se recuperează materia pierdută

Ministrul Educaţiei a vorbit şi despre recuperarea materiei pierdute, unde fiecare profesor va trebui să-și facă o evaluare la clasă. În acest context Ministerul Educației le va pune la dispoziție niște repere metodologice pentru a-i ajuta să recupereze decalajele de învățare.

„Acum, ei trebuie să facă o evaluare și asupra a cât au învățat sau au reținut elevii. Trebuie să facem o analiză sinceră și colegii mei profesori să aplice ceea ce noi în aceste repere metodologice am prezentat. Am realizat chiar și planificări sau sugestii de planificări, ca să le dăm posibilitatea de a se orienta pentru predarea materiei în anul școlar următor”, a declarat Monica Anisie la digi24.