Evenimentul ZileiPoliticaNouă persoane publice au renunţat la titlul de doctor. CINE sunt aceştia

Nouă persoane publice au renunţat la titlul de doctor. CINE sunt aceştia

Nouă persoane publice au renunţat la titlul de doctor. CINE sunt aceştia
Nouă persoane care au obţinut doctoratul la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" (ANIMV) a SRI, dintre care opt l-au avut pe Gabriel Oprea drept conducător de doctorat, au făcut cerere de renunţare benevolă la titlul de doctor, informează pressone.ro

Potrivit unui comunicat al ANIMV, cele nouă cereri au fost făcute "în perioada 3–7 martie 2016". ANIMV a transmis solicitările de renunţare Ministerului Educaţiei, instituţia abilitată legal să retragă titlurile de doctor. Înregistrarea solicitării a fost făcută la data de 10 martie 2016. Prevederea referitoare la posibilitatea ca o persoană care a obţinut un titlu ştiinţific să renunţe benevol la acel titlu a fost adoptată de Guvernul Ponta în 29 decembrie 2014 şi a fost publicată în Monitorul Oficial în 30 decembrie 2014.

Ministerul Educaţiei a comunicat pressone.ro numele celor nouă persoane care au solicitat retragerea titlului de doctor printr-un răspuns la o solicitare pe care am formulat-o în baza Legii 544/2001, a liberului acces la informaţiile de interes public.

Ne puteți urmări și pe Google News

Opt dintre ei l-au avut conducător de doctorat pe Gabriel Oprea. Mai exact, este vorba despre Bogdan Licu – membru al CSM la data susținerii tezei, în 2011, devenit între timp prim-adjunct al procurorului general al României, Neculai Onțanu – primarul Sectorului 2 la data susținerii tezei, în 2010, şi fost secretar general al UNPR, Loredana Radu – nepoată a lui Gabriel Oprea şi avocată la data susţinerii tezei, Adela Popescu (Neagu) – fostă secretară a lui Gabriel Oprea la Ministerul Apărării Naționale și la Ministerul de Interne, Mihai Stănișoară – deputat la data susținerii tezei, în 2011, a fost anterior președinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, consilier prezidențial pe probleme de securitate și ministru al Apărării în guvernul Tăriceanu, Radu Stroe – deputat PNL la data susținerii tezei, Daniel Andrei Moldoveanu – șeful Comunității Naționale de Informații din subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Țării la data susținerii tezei, în 2013, Romeo Raicu – vicepreședinte PDL la data data susținerii tezei, în 2011 şi Mihai Tudose – deputat PSD la data susţinerii tezei de doctorat.

 


Accesează: