Noua „Greta Thunberg” acuză! Coronavirusul i-a afectat educaţia

Noua „Greta Thunberg” acuză! Coronavirusul i-a afectat educaţia

Noua „Greta Thunberg”, Bella Lack, trage un semnal de alarmă cu privire la bolile zoonotice. În opinia sa, aceste boli au apărut din cauza oamenilor care „maltratează planeta”.

Noua „Greta Thunberg”, 17 ani, a susţinut că noul coronavirus și alte boli zoonotice (boli pe care oamenii le pot lua de la animale) sunt un produs secundar al maltratării planetei şi că participarea la numeroase proteste i-a afectat ​​în mod grav educația sa... lipsind de la şcoală aproximativ un an.

Ecologista Bella Lack, de 17 ani, din sud-vestul Londrei - ambasador al fundaţiei  The Born Free Foundation -  a apărut în această dimineață pentru a vorbi despre problemele grave de pe planetă.

Vorbind prin video, adolescenta a susținut că „multe studii” au arătat că virusul care provine de la animale, cum ar fi SARS, MERS și coronavirus, au o legătură directă cu „distrugerea naturii”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Adolescenta-activistă a susținut că răspândirea rapidă a virușilor necunoscuți nu va înceta decât dacă abordăm serios problema impactului oamenilor asupra naturii.

„Nu este o credință”, a spus Bella, „S-a arătat în multe studii că: cu cât distrugem natura, mai ales pădurile, slăbim tamponul dintre noi și viruși”.

„Deoarece 70% din boli sunt zoonotice, provin de la animale, ceea ce se corelează cu faptul că distrugem natura într-un ritm ridicat. „Cu cât continuăm să slăbim lumea naturală, cu atât ne slăbim pe noi înșine”, a spus activista.

Bella a început campania și strângerea de fonduri la doar 11 ani, după ce a fost inspirată de un documentar, care a detaliat modul în care producția de ulei de palmier pune în pericol viața urangutanului, un animal deosebit de aproape de inima ei.

Ea a continuat să argumenteze că, deși poate fi „copleșitor” să abordăm problemele cu care se confruntă mediul înconjurător, ar trebui să „ne preocupăm de soluții” și să „ne străduim pentru un viitor mai bun”.

Bella a fost apoi întrebată dacă producția de plastic de unică folosință în timpul pandemiei a avut un impact negativ asupra planetei.

Răspuns: „Cred că este un cuțit cu două tăișuri, a răspuns ea:„ Pentru că există măști de unică folosință. La Paris, a existat un val verde imens iar  schimbările nu se vor întâmpla peste noapte... trebuie să schimbăm abordarea și să ne străduim pentru o economie mult mai circulară”, şi continuă: „De aceea avem nevoie de atât de multă lume...şi  nici măcar nu îmi place să mă numesc activist, recunosc doar amploarea problemei”, a concluzionat tânăra ecologistă.