Evenimentul Zilei > Politica > Nou scandal de PLAGIAT. Ministrul Economiei, Mihai Tudose: „Poate am fost şi puţin neglijent, dar era ca şi cum aş face o lucrare de geometrie”
Nou scandal de PLAGIAT. Ministrul Economiei, Mihai Tudose: „Poate am fost şi puţin neglijent, dar era ca şi cum aş face o lucrare de geometrie”

Nou scandal de PLAGIAT. Ministrul Economiei, Mihai Tudose: „Poate am fost şi puţin neglijent, dar era ca şi cum aş face o lucrare de geometrie”

Ministru al Economiei, Mihai Tudose, este acuzat că a copiat paragrafe întregi, dar şi mai multe idei în teza sa de doctorat susţinută la Academia Naţională de Informaţii a SRI. Mai multe documente care ar demonstra plagiatul au fost făcute publice de către Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie.

Ministrul Mihai Tudose, spune că a beneficiat de acordul scris al autorilor şi că, oricum, atunci când a redactat teza de doctorat erau alte vremuri: "Poate am fost şi puţin neglijent, dar era ca şi cum aş face o lucrare de geometrie: nu pot pretinde că am inventat eu Teorema lui Pitagora. Am scris un capitol pe plajă, cu pixul, şi după ce l-am băgat pe calculator, a fost verificat de un soft antiplagiat, reieşind că era copiat în proporţie de 15%. Nu am plagiat şi, în al doilea rând, eu nu am luat de la Iliescu sau Băsescu, ci de la preşedinţi".

Marian Popescu, preşedinte al Comisiei de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti, a declarat însă, după ce a studiat documentele, ca mai multe fragmente indică fără dubiu nu numai copierea, dar şi intenţia de a copia. În baza tezei de doctorat, Mihai Tudose a fost încadrat în 2011 ca lector la Academia SRI, iar doi ani mai târziu a ajuns conferenţiar. Citește mai multe aici