Poliția a anunţat că a declanșat o anchetă cu privire la acest incident. În prezent în SUA violențele au escaladat, ajungând la cote alarmate.

„Poliţia anchetează un incident armat din interiorul zonei CHOP (Capital Hill Organized Protest). O persoană se află la Centrul medical Harborview având răni provocate de gloanţe”, a scris pe Twitter departamentul de poliţie din Seattle.

Într-un prim incident, înregistrat sâmbătă, un tânăr a fost ucis şi un altul rănit grav de focuri de armă în „zona autonomă” din cartierul Capitol Hill din Seattle.

Această „zonă autonomă” a fost instituită în cadrul valului naţional de manifestaţii împotriva violenţei poliţieneşti şi a rasismului care a urmat morţii lui George Floyd, un afro-american care a decedat în Minneapolis, pe 25 mai, după ce un poliţist alb l-a presat cu genunchiul pe gât timp de aproape nouă minute.

De două săptămâni, manifestanţii ocupă cartierul Capitol Hill din Seattle. Ei au creat ceea ce au numit o zonă fără poliţie şi susţin că fac un experiment social care se desfăşoară în cadru paşnic, scrie Agerpres.

„Zona autonomă” din Seattle a fost motiv de dispută aprinse între președintele american, Donald Trump, și oficialii locali, membri ai Partidului Democrat, după ce liderul de la Casa Albă a cerut acestora „să recupereze” zona abandonată de poliție și ocupată de demonstranți.

Trump i-a descris pe protestarii care au creat Chaz (Capitol Hill Autonomous Zone) drept „teroriști domestici” și a cerut guvernatorului din statul Washington și primăriței din Seattle să-i îndeparteze pe aceștia din acel district, amenințând în caz contrar că „acesta nu este un joc” și că va ordona o intervenție a guvernului federal.

Guvernatorul Jay Inslee a declarat că Trump ar trebui să nu se amestece în afacerile statului, în timp ce Jenny Durkan, edilul democrat al metropolei din nord-vestul Statelor Unite, a spus că orice invazie a orașului „ar fi ilegală.”

Protestele antirasism şi demonstraţiile contra brutalităţii poliţiei s-au răspândit rapid în SUA după moartea lui George Floyd.