Noile rachete intercontinentale ale SUA. Programul „Ground Based Strategic Deterrent”

Noile rachete intercontinentale ale SUA. Programul „Ground Based Strategic Deterrent”

Northrop Grumman va proiecta viitoare arme teribile ale Forțelor Aeriene ale SUA, un contract în valoare de 13 miliarde de dolari

În legătură cu acest subiect,  în această vară, AFNWC a publicat o solicitare de intenție pentru industria de profil privind șapte potențiale actualizări pentru aceste rachete viitoare.

Și una din ele a atras atenția în mod special, deoarece se referea la un „sistem de protecție termică” pentru un planor hipersonic.

Acest lucru a reînviat speculațiile privind dezvoltarea viitoare a unei arme hipersonice nucleare. Care, cel puțin deocamdată, oficial nu face parte din planurile Pentagonului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Plutind peste straturile superioare ale atmosferei, un astfel de planor ar avea o traiectorie potențial mai puțin previzibilă decât rachetele tradiționale, ceea ce ar face-o mai puțin vulnerabilă la apărarea antirachetă. Sistemul rus Avangard funcționează astfel.

„GBSD are o arhitectură deschisă. Acest lucru ne va oferi oportunitatea de a integra tehnologiile emergente de care avem nevoie pentru a contracara amenințările cu care ne vom confrunta în viitor ”, a comentat generalul Richard Clark, asistent personal pentru descurajare nucleară, la 19 august,  în timpul unei conferințe virtuale organizate de Institutul Mitchell al Air Force Association.

Și, de atunci, solicitarea AFNWC a fost retrasă.

Oricum ar fi, acest contract atribuit lui Northrop Grumman este doar începutul. Alții vor urma pentru producerea de rachete (știindu-se că o rachetă Minuteman III costă 7 milioane de dolari, ceea ce oferă o idee despre sumele care vor fi puse în joc).

Și este posibil ca numărul de rachete intercontinentale care va fi produs să fie mai mare de 450.

Acest lucru va depinde de viitorul tratatului New Start, care, în vigoare din 2011, urmează să expire anul viitor. Și negocierile pentru extinderea acesteia se află la punctul mort pentru moment.

Foto: Opex 360