Noii săraci ai Italiei sunt în prag de răscoală! Guvernanții plâng numai pentru imigranți?

Noii săraci ai Italiei sunt în prag de răscoală! Guvernanții plâng numai pentru imigranți?

"Sperăm să nu fie prea multe reguli și obstacole, un prânz de afaceri sau o cină romantică nu pot fi un moment de stres, altfel nu va mai veni nimeni, iar criza riscă să se prelungească", continuă Casalini.

"Până acum, Guvernul a fost total absent, se gândește doar să ia, să refuze, să împiedice, să impoziteze, să amendeze, dar în schimb nu oferă nimic".

Amenzile pentru colegii milanezi care au protestat săptămâna trecută, au fost pentru tânărul proprietar de restaurant din Roma "o palmă a statului pentru copiii săi". "Acele persoane au familii, erau îngrijorate și voiau niște răspunsuri, nu erau acolo să se distreze sau pentru că nu aveau nimic de făcut".

Dacă restaurantele se deschid, hotelierii vor trebui să mai aștepte, Fiecare zi care trece riscă, însă, să pună în pericol viitorul multor afaceri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele Federalberghi, Bernabò Bocca, a vorbit în ultimele zile despre sezonul turistic "grav compromis", cu 30% din structurile de cazare care riscă să nu se redeschidă în această vară.

Anul 2020, estimează asociația, "se va închide cu pierderi de 60% până la 70%". "Venituri pe care nu le vom recupera niciodată", este gata să parieze președintele secției din Roma a aceleiași asociații, Giuseppe Roscioli.

"Am fost primii care ne-am oprit activitățile și vom fi ultimii care vom reporni", explică. "Potrivit studiilor realizate de marile lanțuri internaționale, pentru a reveni la cifra de afaceri din 2019, va trebui să așteptăm cel puțin anul 2023". Bonusurile pentru concedii, scutirea de la prima tranșă a IMU și impozitul pe chirii nu sunt suficiente.

"De la început, a fost clar că turismul va fi unul dintre cele mai afectate sectoare, dar nimeni nu s-a gândit la noi. În acest decret s-a văzut ceva, dar suntem departe de ceea ce ar fi nevoie pentru a ne ridica din nou", denunță Roscioli.

"Cu tot respectul pentru imigranți, nu mi s-a părut că văd lacrimi pentru cei care s-au sinucis sau au fost nevoiți să stea la coadă la Caritas", a adăugat el.

Însăși organizația caritabilă confirmă faptul că noii săraci s-au dublat în ultima lună. În perioada 9-24 aprilie, peste 38.000 de oameni au apelat la filialele Caritas pentru a cere mâncare și îmbrăcăminte, cu 105% mai mulți decât în ​​perioada de dinainte de starea de urgență.

De asemenea, Conferinţa Episcopală Italienă a făcut cunoscut că în ultimele săptămâni s-au acordat "ajutoare financiare pentru plata facturilor, chiriilor și cheltuielilor pentru administrarea casei".

Liber profesioniști, îngrijitoare, bucătari, angajați în domeniul artistic: aceasta este identitatea unora dintre cei care acum nu mai știu cum să se descurce cu cheltuielile până la sfârșitul lunii, chiar și în cartierele rezidențiale ale marilor orașe. Sunt oameni care au ochii uscați și nu mai pot vărsa nici măcar o lacrimă’.