Noii săraci ai Italiei sunt în prag de răscoală! Guvernanții plâng numai pentru imigranți?

Noii săraci ai Italiei sunt în prag de răscoală! Guvernanții plâng numai pentru imigranți?

Multe voci spun că pandemia Covid-19 este cea mai gravă criză prin care a trecut Italia după cel de-al Doilea Război Mondial. O parte importantă  populației este în pericol să nu mai aibă bani nici pentru strictul necesar. În aceste condiții, decizia guvernului de a regulariza jumătate de million de imigranți ilegali a stârnit furie. Iată ce scrie cotidianul Il Giornale.

Redresarea, potrivit experților, va fi rapidă, însă riscul este că mulți nici măcar nu o pot vedea. "Până în prezent, doar cinci operatori din o sută au primit ajutorul de șomaj", spune Romina.

Femeia este foarte supărată pe guvern: "Până vineri seara nu exista încă un protocol definitiv decis de Institutul Național de Asigurări împotriva accidentelor de muncă (INAIL) pentru igienizare și nici un ajutor financiar pentru achiziționarea echipamentului de siguranță". "

Măști la 50 de cenți? Nu se găsesc nicăieri la acest preț, iar mănușile costă cel puțin 18 euro pachetul: astfel, suntem nevoiți să creștem prețurile", spune Romina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rezultatul? "În trei luni voi închide pentru că voi pierde toți clienții". "În loc de bonusurile pentru scuter și creditele fiscale, avem nevoie de lichidități", afirmă antreprenoarea.

Mulți comercianți au aceleași revendicări.

Lunea viitoare, în Capitală, mulți dintre ei vor alege să închidă, în semn de protest împotriva măsurilor cuprinse în "decretul de relansare economică", considerat insuficient.

"Va fi prima grevă importantă din domeniul comerțului", anunță Giulio Anticoli, președintele Asociației Botteghe Storiche din Roma și Roma Produttiva. "Statul a luat oxigenul întreprinderilor mici, blocând veniturile, dar continuând să solicite bani", denunță Anticoli.

Fondul de Garantare instituit de Guvern pentru promovarea relaxării de luni, este "ineficient". Potrivit întreprinzătorului, stă mărturie chiar numărul mic de companii care au solicitat acest tip de ajutor: "Doar 130.000 din 5 milioane, iar acest lucru ne face să înțelegem că multe companii nu se pot îndatora mai mult decât au făcut-o până acum".

"Ne-au oprit motorul și ne-au luat benzina, să repornim în acest mod este și mai dificil", motivează Anticoli.

"Mărturisesc că viitorul mă sperie, noi avem 20 de angajați, până acum nu am primit niciun euro pentru șomaj și ne este teamă că Guvernul ne va abandona complet în următoarele luni", spune Guglielmo Casalini, care împreună cu familia conduce Ristorante 34 din Via Mario de 'Fiori, în centrul Capitalei.

El se pregătește să-și întâmpine din nou clienții începând cu luna viitoare, dar, remarcă, "până ieri nu existau încă linii directoare clare și, prin urmare, va fi dificil să le punem în aplicare".

Același lucru denunță și Giancarlo Deidda, comisarul Fipe Confcommercio Roma: "Cu trei zile înainte de redeschiderea activităților publice, din păcate, trebuie să denunțăm dispariția totală a instituțiilor în elaborarea unor reguli precise care să ne permită redeschiderea companiilor în siguranță".