Polițiștii continuă cercetările în cazul tragediei de la Spitalul „Victor Babeș”. Mai multe documente, ventilatoare și calculatoare din TIR-ul ATI unde au murit trei paciente de COVID-19 au fost ridicate de polițiști în urma unei noi percheziții. Investigatorii care se ocupă de anchetă iau în considerare mai multe piste, între care și o posibilă eroare umană.

Anchetatorii au derulat o percheziție informatică în TIR-ul ATI de la „Victor Babeș”, în contextul în care o ipoteză luată în calcul ar fi o eroare la un soft. Această eroare a generat o supratensiune care a dus la blocarea ventilatoarelor și, implicit, la decesul celor trei paciente.

O altă ipoteză avută în vedere, în cadrul anchetei, este aceea că ar fi existat o supratensiune la instalația de oxigen a spitalului, la care era conectat TIR-ul ATI. Investigatorii au mari îndoieli în legătură cu acest lucru dat fiind că spitalul nu a raportat probleme de acest fel.

Cea de-a treia ipoteză luată în considerare este o eroare umană, respectiv o manevră greșită a unui angajat care a manipulat instalația de oxigen.

Tragedia de la Victor Babeș

În cazul tragediei de la „Victor Babeș”, procurorii au deschis un dosar penal „in rem” pentru ucidere din culpă. Până în prezent au fost audiate mai multe persoane – cadre medicale și personal tehnic care supraveghea aparatele.

Pe 12 aprilie, trei persoane, care erau internate în unitatea mobilă amplasată în curtea Spitalului „Victor Babeș” din București au murit. Din primele constatări a fost vorba despre o defecțiune la sistemul de alimentare cu oxigen a pacienților COVID.

Trei persoane au murit la spitalul Victor Babeș din București după ce după ce s-a oprit oxigenul în TIR-ul ATI. În unitatea mobilă a ATI erau internați opt pacienți. Cinci dintre aceștia au fost transferați la alte spitale.

Cei trei pacienți COVID-19, mai precis trei femei, care au decedat se aflau în stare critică.

Citește și: 

Crimă cu premeditare? Dezastrul de la Victor Babeș a fost anunțat cu 3 luni înainte

Incredibil! Responsabilul pentru ventilatoare a refuzat să salveze victimele de la Vicor Babeș