Evenimentul ZileiJustitieNoi informații în dosarul dublei crime de la Iași. Ce a spus un angajat SRI la audieri

Noi informații în dosarul dublei crime de la Iași. Ce a spus un angajat SRI la audieri

Noi informații în dosarul dublei crime de la Iași. Ce a spus un angajat SRI la audieri
Cazul dublei crime de la Iași, în urma căreia doi studenți implicați într-o relație romantică, în vârstă de 23, respectiv 25 de ani au decedat, a bulversat întreaga comunitate. Un angajat al Serviciului Român de Informații (SRI) a făcut declarații care ar putea indica un nou punct de cotitură în dosarul cu pricina, au dezvăluit surse apropiate anchetei locale.

Un angajat al SRI ar fi remarcat un al doilea suspect în cazul crimei comise împotriva celor doi studenți de la UMF Iași. Acesta a făcut declarații în dosarul în care se judecă fapta de la Moara de Vânt cu privire la un bărbat care nu seamănă cu studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi, plasat în arest și considerat a fi principalul suspect.

Declarațiile angajatului SRI privind un al doilea suspect

„În cadrul dosarului au fost audiate zeci de persoane. Printre acestea se regăsește și un angajat al SRI”, au dezvăluit surse apropiate anchetei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Angajatul SRI ar fi spus la audieri că ar fi remarcat un individ care urmărea vila din Moara de Vânt, unde cei doi studenți de la UMF Iași au fost omorâți. Când a observat că este urmărit, bărbatul, care prezenta un fizic robust și trăsături diferite de ale principalului suspect, ar fi plecat din zonă.

Angajatul SRI „a susținut că, pe data de 9 decembrie 2021, pe aleea de acces către vila din Moara de Vânt a văzut un bărbat îmbrăcat cu o haină de culoare închisă, cu glugă prevăzută cu puf sau blană, pantaloni maro sau kaki largi”, au precizat sursele amintite, potrivit BZI.ro.

Două profile ADN nu au fost identificate

În urmă cu câteva zile, anchetatorii au analizat probele ADN colectate de la locul crimei. Două dintre acestea s-au dovedit a fi ale victimelor – tânăra studentă Ioana Vanesa Burlacu și iubitul său, Youssef Jniyah.

„În cazul altor două dintre aceste profile genetice nu s-a putut stabili cu exactitate ale cui sunt. În aceeași pantofi sport au fost descoperite şi urme de produs petrolier, același combustibil cu care s-a încercat incendierea vilei din Moara de Vânt”, au precizat surse judiciare.

Tribunalul Iași a prelungit măsura de arest pentru Ahmed Sami El Bourkadi

În altă ordine de idei, la finalul săptămânii trecute, judecătorii de la Tribunalul Iași au admis cererea de prelungire a arestului în cazul principalului suspect, Ahmed Sami El Bourkadi.

„Instanța admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Prelungește măsura arestării preventive a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată în comunicarea Tribunalului Iași.


Accesează: