Noi funcții pentru YouTube. Platforma îmbunătățește experiența pentru utilizatori

Noi funcții pentru YouTube. Platforma îmbunătățește experiența pentru utilizatori Sursa foto Arhiva EVZ

YouTube aduce o serie de actualizări pentru utilizatorii săi, permițându-le acestora să descarce muzică pentru ascultare offline.

Funcția este disponibilă chiar și atunci când utilizează platforma direct din browser-ul mobil.

Totul are scopul de a aduce versiunea web a serviciului la același nivel cu aplicațiile mobile, care deja ofereau opțiunea de a descărca albume și liste de redare pentru a fi ascultate offline.

YouTube va permite descărcarea de melodii direct de pe browser

Funcționalitatea a fost inițial testată și a devenit disponibilă pe scară mai largă către finalul lunii martie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Descărcarea muzicii pentru a fi ascultată offline este ușoară. Tot ce trebuie să facă utilizatorii este să caute căuta butonul „Download”, reprezentat printr-o săgeată orientată în jos, înconjurată de un cerc, situată lângă opțiunea „Save to library”.

Implementarea acestei funcționalități va fi făcută progresiv, devenind disponibilă pentru un număr tot mai mare de utilizatori ai YouTube.

YouTube

Susra foto: StockSnap/ Pixabay

Conținutul descărcat va fi șters la o perioadă de timp

Ulterior, puteți găsi conținutul descărcat în secțiunea „Downloads” din secțiunea „Library”. De altfel, utilizatorii își pot organiza conținutul în playlist-uri, podcast-uri, melodii sau albume, folosind diverse filtre.

Utilizatorii platformei trebuie să știe că conținutul descărcat va fi eliminat dacă dispozitivul utilizat pentru accesarea YouTube prin browser nu se conectează la internet cel puțin o dată la fiecare 30 de zile, potrivit androidauthority.com.

Muzică

Sursa foto: Omar Medina/ Pixabay

Cum ce alte funcționalități mai vine YouTube

De asemenea, platforma de streaming experimentează o funcție nouă, creată de inteligență artificială, care le permite utilizatorilor să sara la „momentul cel mai captivant” al unui videoclip.

Mai exact, atunci când un utilizator de pe YouTube apasă de două ori pe ecran pentru a sari peste conținut, un nou buton va apărea pe videoclipurile compatibile, permițându-le să sară direct la momentul previzionat de AI în cronologia video.

Ceea ce este diferit de ce există până acum este că se analizează datele de vizionare ale utilizatorului. Ulterior, se folosește învățarea automată pentru a selecta automat puncte de interes într-un videoclip.